Prima paginăEducatie

After-school după modelul ministerial, la Școala „Vasile Alecsandri”

Dimensiune text

Școala „Vasile Alecsandri” va înființa, din toamnă, două grupe de clasa a V-a, în program „Scoală după școală”, conform prevederilor din Legea Educației.

 

 

Școala „Vasile Alecsandri” din Roman este prima școală din oraș care va implementa programul „Școală după școală” conform metodologiilor din noua lege a Educației. Programul ar urma să înceapă din viitorul an școlar, cu două grupe de elevi de clasa a V-a. „Programul «Școală după școală», în varianta propusă de Ministerul Educației, pe care și noi ne-am propus să o introducem la noi, presupune asigurarea unui program de după-amiază pentru elevi, dar în responsabilitatea școlii, și nu a părinților. La toate programele de after-school din oraș, de programul de după-amiază sunt responsabili învățătorul și părinții. Se plătește o chirie pentru utilizarea spațiului după cursuri, învățătorul este plătit de părinți, ca și activitățile extrașcolare desfășurate după-amiaza. În proiectul Ministerului Educației, părinții nu vor mai fi nevoiți să plătească profesorii care se vor ocupa după-amiaza de elevi, atât timp cât acest program va face parte din norma lor didactică și vor primi salariu pentru aceasta. De asemenea, nu se va percepe chirie, iar feedback-ul programului va fi urmărit, de asemenea, de școală. Toate aceste modificări vor conduce la un preț mai mic. În final, părinții care vor opta pentru programul de după-amiază vor avea de achitat doar costurile pentru masa de prânz și pentru activitățile extrașcolare, în cazul în care vor solicita astfel de activități. Intenționăm ca și orarul să fie de așa manieră realizat încât să existe continuitate între programul de dimineață și cel de după-amiază, să fie aceiași profesori la disciplinele importante”, a spus profesoara Maria Campău, directorul Școlii „Vasile Alecsandri”.

Conform prevederilor, în aceste grupe nu vor putea fi cuprinși mai mult de 12 copii. „Pentru viitorul an școlar, ne-am propus două grupe de clasa a V-a în acest sistem, dar și clase de învățământ primar, care vor merge, însă, după modelul de after-school care există deja în oraș”, a spus profesoara Maria Campău. Există, în acest moment, la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, solicitări din partea a 11 unități școlare din județ care și-au propus să înființeze program „Școală după școală”, cele mai multe fiind din Piatra Neamț și din comunele învecinate.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]
[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • anonim 8 ani

    foarte buna ideea! felicitari!

  • romascan 8 ani

    Sa mearga la scoala unde este titulara doamna director sa faca asa ceva , de ce nu face acolo?????????????????????