Prima paginăEconomie

Afaceri la cheie executate silit

Dimensiune text

Băncile şi Fiscul au scos la licitaţie zeci de afaceri. Patronii acestora au fost executaţi silit pentru că nu şi-au mai putut achita creditele sau dările la stat.

Băncile şi Fiscul scot la licitaţie în judeţ linii de producţie sau numeroase afaceri care au intrat în faliment. În felul acesta, creditorii speră să-şi mai recupereze o parte din datorii, însă cumpărătorii sunt extrem de puţini.

Pe 12 septembrie, Serviciul Fiscal Municipal Roman scoate la licitaţie bunuri imobile şi un ansamblu de bunuri care aparţine unei societăţi din satul Nisiporeşti, comuna Boteşti. Este vorba despre o staţie de sortare pentru balastieră şi un teren teren arabil (cale de acces spre balastieră) cu suprafaţa de 4.700 metri pătraţi. Preţul de pornire al licitaţiei este de 289.777 de lei, fără TVA, executarea fiind făcută pentru recuperarea sumei de 307.724 de lei, la care se adaugă cheltuielile de executare.

O bancă scoate la vânzare un teren cu suprafaţa de 2.500 de metri pătraţi, o hală de producţie de 586 de metri pătraţi, dotată cu toate utilităţile, şi cu drum de acces modernizat, în localitatea Săvineşti. Preţul iniţial a fost stabilit la 143 de mii de euro, însă, pentru că la prima licitaţie nu s-a prezentat niciun cumpărător, preţul a scăzut la 107 mii de euro.

Un lichidator din Roman scoate la licitaţie un restaurant în Tîrgu Neamţ, cu suprafaţa de 371 de metri pătraţi, având parter şi etaj. Preţul iniţial al licitaţiei era de 901 mii lei, însă, din cauza lipsei de oferte de cumpărare, restaurantul se vinde acum cu 515 mii de lei. O altă bancă vinde în Piatra Neamţ un spaţiu comercial şi un teren cu suprafaţa de 1.000 metri pătraţi, la preţul de 127.990 de euro. În comuna Bodeşti se vând o staţie Peco şi un teren de 7.500 de metri pătraţi, la preţul de 499 de mii de lei, deşi, iniţial, bunurile au fost evaluate la 665 de mii de lei. În comuna Ștefan cel Mare se vinde o întreagă linie de fabricat parchet, la preţul de 45 de mii de euro, preţ diminuat cu 25% după prima licitaţie.

Citește și:   275 de locuri de muncă pentru romașcani. Ce agenți economici fac angajări în zona Roman

În Piatra Neamţ, o fostă piaţă en-gros, cu un teren de 12 mii de metri pătraţi şi un spaţiu comercial de 2.600 de metri pătraţi, este scoasă la licitaţie cu 1,4 milioane de lei, asta după ce a fost evaluată iniţial la două milioane de lei. În comuna Ștefan cel Mare, se organizează licitaţie pentru o fabrică de parchet, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 200 de mii de euro. În Piatra Neamţ, în spatele Hotelului Central se vând o hală de producţie şi un teren de 3.000 de metri pătraţi, cu 400 de mii de euro, adică jumătate din preţul iniţial.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • mama omida 8 ani

  la preturile astea”reduse” cumpar o afacere in occident,poate chiar mai bine si mai am si garantia ca nu ma beleste statul prin reprezentantii ei ,adica controale,controale,taxe aberante,controale,spagi,controale…