HomeSocial

Adus de polițiști din Franța, scăpat de judecători după o tentativă de omor

Un tînăr din Roman care a înjunghiat un vecin cu doi ani în urmă, a fost găsit de polițiști în Franța și a fost prezentat instanței în urmă cu cîteva zile. A fost judecat pentru tentativă de omor, dar a scăpat de închisoare.

 

 

Gheorghe Neagu, în vîrstă de 21 de ani, din Roman, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Neamț la o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, după ce, în urmă cu doi ani, a înjunghiat un vecin.

Evenimentul s-a petrecut pe 20 februarie 2010, în „Satul Olimpic”, acolo unde locuiau atît Gheorghe Neagu, zis Florin, cît și victima.

Marius Simincă Șerban, cel care avea să-și continue seara la spital, a rugat un copil, rudă cu Neagu, să-i cumpere ceva de la magazin. Copilul s-a dus la magazin, dar nu a făcut toate cumpărăturile. La întoarcere, Șerban i-a reproșat copilului că nu cumpărase tot ce avea nevoie. Neagu, care era băut la acel moment, a auzit cum Șerban îl dojenește pe copil și s-a supărat. Cei doi adulți au început să se certe, dar, la un moment dat, Neagu a plecat acasă și a luat un cuțit. Cînd Șerban a ieșit din locuință, Neagu l-a înjunghiat în umărul stîng, după care a fugit.

Marius Șerban a fost transportat de urgență la spital, unde a intrat direct în sala de operații. Ulterior, bărbatul a avut nevoie de aproximativ 30 de zile de îngrijiri medicale, doctorii stabilind că rana produsă i-a pus lui Șerban viața în pericol.  Imediat după producerea faptei, polițiștii au început să-l caute pe Neagu. Fără succes, însă, întrucît tînărul, care la vremea aceea avea 19 ani, fugise în străinătate. Procurorii au emis un mandat european de arestare, iar Neagu a fost căutat de Interpol. A fost găsit în Franța, în luna noiembrie a anului trecut, și adus în țară.

Chiar dacă nu va petrece nici o zi după gratii, Gheorghe Neagu este sub supraveghere. Acesta va trebui să se prezinte la Poliție de fiecare dată cînd i se va cere și va trebui să anunțe din timp orice schimbare a domiciliului sau denumirea eventualului angajator.

Comentarii

WORDPRESS: 0