„Adorabilii” au cîștigat concursul de cunoștințe generale

Cele trei componente ale echipei care a reprezentat Grupul Școlar „Vasile Sav” au răspuns corect la toate întrebările din competiție. Pe locul doi s-a clasat echipa Seminarului Ortodox, iar pe locul trei echipa de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”.

 

 

 

Joi, Casa de Cultură din Roman a devenit neîncăpătoare pentru sutele de elevi care au venit să susțină echipele ce s-au înscris în a patra ediție a competiției „De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la români”. La concursul care s-a organizat la inițiativa primarului Dan Laurențiu Leoreanu, anul acesta s-au reunit nouă echipe. Fiecare echipă a fost formată din cîte trei elevi, iar prima literă a numelui echipei era parte din cuvîntul „Dragobete”. Elementul de noutate din acest an a fost echipa „Ghidușii”, formată din elevi de gimnaziu, în primele trei ediții competiția desfășurîndu-se doar între elevii de liceu.

Cel care a dat startul competiției a fost primarul Laurențiu Dan Leoreanu. „Mă bucur să vă văd atît de numeroși în această sală. Sîntem deja la a patra ediție a acestui concurs, iar eu sînt bucurs să văd că evenimentul are o apreciere bună din partea voastră. Urez succes echipelor concurente și vă invit să vedeți o trupă din Roman cunoscută la nivel național și internațional”, a spus Laurențiu Leoreanu.

Imediat după ce primarul municipiului Roman și-a încheiat alocuțiunea, pe scena Casei de Cultură au urcat dansatorii trupei Aretti. Aceștia au prezentat mai multe dansuri, iar după reprezentanția lor, pe scenă au urcat echipele concurente. Liceul cu Program Sportiv a susținut echipa „Decișii”, Colegiul Național „Roman Vodă” s-a prezentat cu echipa „Romanticii”, Grupul Școlar „Vasile Sav” a fost reprezentat de echipa „Adorabilii”, școlile generale au fost reprezentate de „Ghidușii”, „Ocrotitorii” au reprezentat Colegiul Tehnic „Petru Poni”, „Biruitorii” au fost elevii Colegiului Tehnic „Miron Costin”, „Entuziaștii” au reprezentat Colegiul Tehnic „Danubiana”, „Temerarii” au venit de la Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfîntul Francisc de Assisi”, iar „Exuberanții” au reprezentat Seminarul Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe”.

Echipele au trebuit să răspundă la 15 întrebări legate de tradițiile românești, dar și de istoria orașului. Timpul de răspuns a fost de un minut pentru fiecare întrebare. Organizatorii au fost pregătiți și pentru întrebări de baraj, în cazul în care două echipe ar fi obținut același punctaj. Fiecare întrebare a avut trei variante de răspuns, doar una fiind corectă. Răspunsul bune a fost notat cu 10 puncte, iar răspunsul greșit cu 0 puncte.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Echipa care a cîștigat această ediție a concursului „De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la români” a fost reprezentanta Grupului Școlar „Vasile Sav”, „Adorabilii”, cu 150 de puncte. Pe locul doi s-a clasat echipa de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfîntul Gheorghe”, „Exuberanții”, cu 140 de puncte, iar pe locul trei s-au clasat „Biruitorii” de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, cu 130 puncte. Mențiunea a revenit echipei Colegiului Tehnic „Pentru Poni”, „Ocrotitorii”, iar membrii celorlalte echipe au primit diplome de participare.

Primele trei echipe clasate au primit premii în bani. Toți participanții au primit mascote și mici atenții din partea organizatorilor. Premiile au fost acordate, ca în fiecare an, de primarul Leoreanu, care le-a urat elevilor sărbători fericite și le-a spus că îi așteaptă și la ediția din anul următor a acestui concurs. După decernarea premiilor, formația Colegiului Național „Roman-Vodă” a susținut un mic recital, care a fost aplaudat îndelung de elevii prezenți la eveniment.

Ediția de anul trecut a concursului interșcolar „De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la români” s-a desfășurat la începutul lunii martie, concursul fiind cîștigat de echipa Liceului Teologic Romano-Catolic „Sfîntul Francisc de Assisi”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0