AdePlast, deschidere pentru educaţia tinerei generaţii

HomeAdvertorial

AdePlast, deschidere pentru educaţia tinerei generaţii

 

adeplast 03Elevi de la liceele şi şcolile generale din Roman au fost invitaţi, în cadrul activităţilor din săptămâna de „Școală altfel”, să afle cât mai multe despre industria producţiei de adezivi, vopseluri şi polistiren, informaţii pe care firma AdePlast le-a pus tuturor la dispoziţie. Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, a înţeles nevoia de pregătire şi de informare a tinerei generaţii, care să primească, din partea specialiştilor, informaţii clare şi detalii practice dintr-o fabrică. Astfel, AdePlast s-a alăturat proiectului naţional de a face fapte bune pentru şcolile din România, pentru viitorii specialişti în construcţii. Ziarul de Roman s-a alăturat acestei campanii, încurajând agenţii economici ca, periodic, să le permită tinerilor să afle cât mai multe informaţii despre serviciile oferite, responsabilitatea unui loc de muncă şi avantajele de a lucra printre specialişti, de la care pot învăţa continuu.

Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Like pentru o şcoală AdePlast

adeplast 24În primă fază, porţile AdePlast s-au deschis pentru elevii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, acolo unde există un interes pentru ca tinerii să afle cât mai multe informaţii despre acest domeniu, dar să aibă şi posibilitatea de a învăţa practic de la specialiştii companiei.

Colegiul Tehnic „Miron Costin” s-a înscris în competiţia „LIKE pentru o şcoală”, o iniţiativă inedită, dar necesară în societatea de astăzi, pentru care AdePlast a spus „Da” din prima, încercând să ajute cât mai multe unităţi de învăţământ să se dezvolte, asigurând, astfel, viitorul specialiştilor în construcţii.

„În lunile noiembrie şi decembrie 2015, am avut un proiect educaţional prin care elevii noştri au vizitat Fabricile de adezivi şi de polistiren ale AdePlast din localitatea Cordun. Proiectul nostru are ca scop amenajarea şi utilarea unui atelier-şcoală, unde elevii noştri să poată învăţa practic tainele meseriei de constructor, să poată exersa corect tehnologii de execuţie specifice lucrărilor pentru construcţii, astfel încât, la terminarea şcolii, să dovedească faptul că deţin competenţe de buni meseriaşi. Pentru că sunteţi un lider naţional important în distribuţia de materiale de construcţii, vă invităm să fiţi alături de noi”, a fost mesajul profesorului Daniela-Lidia Simion, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” – catedra de Construcţii, la care reprezentanţii AdePlast au răspuns pozitiv.

Elevii de la Școala „Vasile Alecsandri” au învăţat secretele domeniului construcţii

La Roman, AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi.

La iniţiativa lui Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, porţile companiei au rămas deschise şi pentru elevii clasei a II-a B, de la Școala „Vasile Alecsandri” din Roman, îndrumaţi de învăţător Mihaela Darie. Prichideii au fost întâmpinaţi de reprezentanţii fabricii de la Roman cu dulciuri, după care au fost invitaţi la muncă prin educaţie, fiind plimbaţi în secţiunile de siguranţă ale fabricii, acolo unde au aflat cum se fac adezivii, mortarul, dar au avut posibilitatea de a vedea şi cum „bobiţele albe” se transformă în bucăţi compacte de polistiren.

adeplast 06Vizita în fabrică a demarat cu un exemplu practic de colorare a unui var lavabil, cu o culoare aleasă din catalog de copii şi, ulterior, scoasă automat de pe calculator şi amestecată. Mai apoi, elevii au urcat la ultimul etaj al fabricii – 7, de unde au aflat despre întreaga tehnologie de producere de adezivi şi mortar, de la sortarea şi uscarea nisipului, până la ambalarea lui automată a produsului în saci de hârtie şi montarea pe paleţi. Cea mai atractivă parte a vizitei din fabrica AdePlast de la Roman a fost cea a vizionării liniei de producţie de polistiren expandat, acolo unde cei mici au avut cum să vadă întregul proces tehnologic, iar la final s-au ales şi cu bucăţi de polistiren pe care să le păstreze ca amintire şi să le utilizeze în clasă, pentru diferite activităţi educative.

Copiii au fost extrem de impresionaţi de ceea ce au văzut şi de cele explicate de specialiştii AdePlast. „A fost o activitate pe placul copiilor. Am vizitat o fabrică modernă, automatizată, iar explicaţiile au fost pe înţelesul celor mici. Am avut noroc că am avut alături specialişti de la AdePlast, care ne-au primit cu toată deschiderea şi ne-au învăţat lucruri de folos pentru viitor, indiferent de meseria pe care aceşti copii o vor alege. Copiii preferă activităţile din «Săptămâna altfel» în mod deosebit, pentru că sunt mai liberi, iar ceea ce fac nu seamănă cu celelalte zile. Mulţumim celor de la AdePlast pentru invitaţie şi tot ceea ce am avut de învăţat”, a spus Mihaela Darie, învăţător la Școala „Vasile Alecsandri”.

AdePlast Roman, lider pe piaţa de profil

Construcţia fabricii de la Roman a AdePlast a fost realizată, prin eforturi proprii, în anul 2012. Împotriva tuturor dificultăţilor, noua fabrică de adezivi şi mortare uscate de la Roman a fost dată în folosinţă la începutul anului 2013, având o capacitate de producţie de 450.000 tone/an de adezivi şi mortare uscate cu o calitate europeană de top. Producţia de adezivi şi mortare uscate de la Roman susţine cererea din zona de Est a României, precum şi exporturile către Republica Moldova şi Ucraina.

Fabrica de Polistiren Roman este cea mai modernă facilitate de producţie de polistiren din Europa şi va deservi partenerii din zona Moldovei, dar şi exporturile către Republica Moldova, Ucraina şi ţările arabe. În fabrica de polistiren de la Roman vor lucra 49 angajaţi. Unitatea de la Roman a fost finalizată şi inaugurată în iunie 2013, când a fost dată în folosinţă o nouă fabrică de polistiren cu o investiţie de 3,7 milioane de euro, pentru o capacitate de producţie de 700.000 metri cubi pe an. Astfel, AdePlast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

adeplast 01

adeplast 03

adeplast 02

adeplast 04

adeplast 05

adeplast 06

adeplast 07

adeplast 08

adeplast 09

adeplast 10

adeplast 11

adeplast 12

adeplast 13

adeplast 14

adeplast 15

adeplast 21

adeplast 23

adeplast 22

adeplast 24

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0