Prima paginăSport

Adelin Artene a luat medalie de bronz la lupte

Dimensiune text

Adelin Ștefan Artene, fiul antrenorului emerit Dumitru Artene de la Clubul Atletic Roman, a luat medalia de bronz la Campionatul Naţional Școlar de lupte greco-romane, al cărui turneu final s-a desfăşurat la Slatina, în perioada 15-17 mai. Adelin, în vârstă de 15 ani, s-a clasat al treilea, la categoria de greutate 58 kilograme, acesta fiind cel mai bun rezultat al său de până acum la naţionalele şcolare. Pe partea sa de tablou, el a câştigat trei meciuri şi a pierdut unul singur, cu sportivul care avea să devină campion naţional.

„A luptat şi cu sportivi mai în vârstă decât el cu unul sau doi ani. Este în progres şi sperăm să aibă rezultate şi mai bune. S-a transferat de la Clubul Atletic Roman la CSȘ Bacău, acolo unde este pregătit de antrenorul emerit Ioan Butucaru. Este mai motivat şi încearcă mai mult. În Roman nu are adversari cu care să se poată pregăti. Când era mic, lupta cu fetele de vârstă mai mare, deja cu experienţă în lupte. Acum, la turneul final, a avut ca adversari şi doi foşti vicecampioni naţionali, pe care a reuşit să-i învingă. La turneul final s-au calificat primii trei clasaţi în categorie în cadrul turneelor zonale. La zonă, el a ocupat locul al treilea, în urma campionului naţional din 2014, un sucevean, pe locul secund clasându-se un alt sportiv din Suceava”, a declarat Dumitru Artene.

Adelin a început să practice luptele la vârsta de 10 ani şi, până acum, a mai ocupat, o dată, locul I la categoria copii, la naţionalele de lupte pe nisip.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0