Prima paginăSocial

Actualizare meteo: ninsorile continuă în zona Moldovei până miercuri

Actualizare meteo: ninsorile continuă în zona Moldovei până miercuri

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, luni dimineață, atenționarea meteorologică de tip cod galben de precipitații mixte emisă la finalul săptămânii trecute.

Astfel, conform meteorologilor, luni, 19 noiembrie, între orele 10 – 22 (Cod galben), în zona Carpaților Orientali și în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 și 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei.

Luni, între orele ora 10 – 20, în județele Tulcea, Buzău și Brăila, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55 – 75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

Meteorologii mai precizează că de marți, 20 noiembrie, ora 6, până miercuri, 21 noiembrie, ora 10, se vor semnala precipitații moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte și predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi și în celelalte regiuni. Temporar, vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a țării și în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăși 70 – 75 km/h.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0