Prima paginăEducatie

Activități remediale pentru copiii de la Şcoala „Calistrat Hogaş”

Dimensiune text

Aceste activităţi au loc în cadrul unui proiect care are drept scop eliminarea abandonului şcolar.

Zece elevi de la Şcoala Gimnazială „Calistrat Hogaş” din Roman au primit rechizite şcolare în cadrul unui proiect intitulat „Educaţia – punctul de plecare pentru fiecare drum de succes!”, derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, în parteneriat cu SIVECO România şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Proiectul, lansat în vara anului trecut, este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”.

„Educaţia – punctul de plecare pentru fiecare drum de succes!” este un proiect care îşi propune să ofere beneficiarilor alternative educaţionale diversificate, în vederea consolidării procesului de învăţare pe tot parcursul vieţii, dobândirii de competenţe şi pentru o bună incluziune socială. Totodată, prin acest proiect se urmăreşte furnizarea de servicii de orientare şi consiliere, atât pentru copii, cât şi pentru părinţii acestora, aplicarea de noi modalităţi de predare, precum şi folosirea instrumentelor moderne de învăţare.

În judeţul Neamţ, programe remediale în cadrul acestui proiect se desfăşoară în şase şcoli, la Şcoala „Mihai Eminescu” din Roman (20 de copii), Şcoala Văleni (20 de copii), Şcoala nr. 3 din Tîrgu Neamţ (20 de copii), Şcoala nr. 8 din Piatra Neamţ (zece copii), Şcoala „Daniela Cuciuc” din Piatra Neamţ (zece copii) şi Şcoala „Calistrat Hogaş” din Roman (zece copii). Copiii participă la activităţi de tip „after school”, în cadrul cărora sunt ajutaţi să-şi facă temele şi primesc pacheţele de mâncare. Şi părinţii sunt instruiţi pentru a-i sprijini pe copii să frecventeze cursurile.

„În cadrul şcolii noastre, beneficiarii acestui proiect sunt zece copii care provin din familii cu posibilităţi modeste. Aceştia urmează activităţi educative, ajutaţi de opt cadre didactice – învăţători şi profesori. Proiectul se derulează din luna martie şi se va încheia la vacanţa de iarnă. Pe lângă pachetul consistent de rechizite şcolare primit de grupul ţintă, s-au primit materiale de lucru şi aparatură – tablă smart, laptop – necesare în desfăşurarea activităţilor din proiect. În felul acesta, copiii din familiile defavorizate au acces la tehnologia modernă, iar cadrele didactice pot realiza fişe individualizate pentru activităţile pe care le derulează cu aceştia. Totodată, elevilor cuprinşi în proiect li se oferă o masă caldă în regim de catering, de către societatea «Elite» din Roman. În acest proiect au fost responsabilizaţi şi părinţii. Aceştia sunt la curent cu activităţile la care copiii lor au participat. Ei vor primi, după finalizarea proiectului, un card bancar acordat cu scopul continuării sprijinului acordat copiilor. Este vorba de o alocaţie lunară a cărei valoare este cuprinsă între 100 şi 200 de lei”, a explicat profesoara Luminiţa Boloca, directorul Şcolii Gimnaziale „Calistrat Hogaş” din Roman.

La programele remediale din cadrul acestui proiect sunt incluşi 120 de copii din judeţul Neamţ, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, cu risc de abandon şcolar.

COMENTARII

WORDPRESS: 0