Activități dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, la Școala Gherăești

HomeSocial

Activități dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918, la Școala Gherăești

 

 

Pe parcursul anului școlar 2017-2018, la Școala Gimnazială Gherăești s-a derulat proiectul ,,Făurirea României Mari” dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, un proiect prin care cadrele didactice și-au propus promovarea valorilor și a culturii românești și cultivarea respectului față de istoria națională. Proiectul a fost inițiat profesor de istorie Ana-Maria Bejan, în colaborare cu directorul unității de învățământ, Laura-Daniela Bărgăoanu, fiind implicate toate cadrele didactice, alături de elevii pe care îi îndrumă. Activitățile din cadrul proiectului au fost desfășurate lunar, pe serii de clase, pe cicluri de învățământ sau la nivelul școlii.

Pe 27 martie s-a desfășurat activitatea ,,Centenarul Unirii Basarabiei cu România”, care a constat într-o sesiune de referate și comunicări la nivelul claselor V-VIII și creații artistico-plastice la nivelul învățământului primar și preșcolar.

În data de 3 mai, 100 de copii de la clasele III-VIII au organizat un flashmob pe melodia ,,Din toată inima” a formației Voltaj, flashmob prezentat și în deschiderea ,,Festivalului cântecului patriotic” organizat de ISJ Neamț, la Piatra Neamț, în data de 1 iunie.

Pe 11 mai s-a desfășurat activitatea ,,100 pentru Gherăești”, copiii sărbătorind Centenarul prin plantarea de brăduți în curtea școlii, în forma numărului 100. Brăduții au fost donați de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Parohia Sfinții Voievozi din Roman, în cadrul unui alt proiect de amploare la care Școala Gimnazială Gherăești a fost parteneră, ,,Ziua Pământului – Tineri în sprijinul naturii”.

În același cadru s-au desfășurat mai multe concursuri de creație pentru elevi, cele mai bune lucrări fiind premiate. În perioada martie – mai s-a derulat activitatea ,,România prin ochi de copil”, concurs de creații literare la care s-au înscris 150 de copii de la clasele IV-VIII, cele mai reușite lucrări fiind premiate în data de 29 mai. De asemenea, pe parcursul lunii mai a avut loc un concurs de referate cu tema «Făurirea României Mari» la care s-au înscris 66 de copii de la clasele V-VIII, premierea celor mai reușite referate realizându-se tot în data de 29 mai. Tot pe parcursul lunii mai a avut loc un alt concurs, ,,Ce înseamnă România pentru tine?”, fiecare clasă de elevi venind cu un mesaj pentru țară. Premierea celor mai reușite, originale și emoționante mesaje se va realiza în data de 4 iunie.

Ca o încununare a rezultatelor tuturor acestor activități, la Școala Gimnazială Gherăești va fi organizat, în data de 5 iunie, simpozionul ,,Făurirea României Mari”.

 

 

 

Centenar 2018 la Școala Gimnazială Gherăești – Neamț:

 

Participarea la deschiderea evenimentului Art History Fest (Festivalul cântecului patriotic)

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0