Acțiuni preventive ale polițiștilor, pentru sărbători în siguranță

HomeSocial

Acțiuni preventive ale polițiștilor, pentru sărbători în siguranță

 

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Neamț au desfășurat, în cursul lunii decembrie, activități de informare în unitățile școlare de pe raza județului Neamț, atât în mediul rural, cât și în mediu urban, în cadrul cărora au fost transmise recomandări preventive pentru conștientizarea riscurilor la care copiii se expun atunci când folosesc articole pirotehnice. Activitățile realizate de polițiști au vizat și prevenirea victimizării minorilor în diverse situații, informează IPJ Neamț.

Multe dintre obiectele pirotehnice mici pot fi considerate periculoase și pot răni. În acest sens copiilor li s-au transmis sfaturi pentru prevenirea riscurilor și a accidentelor pe care petardele sau artificiile le pot produce.

Perioada sărbătorilor de iarnă aduce pentru cei mici o mulțime de bucurii, plecatul la colindat reprezentând unul dintre cele mai așteptate momente. În acest context, poliţiştii au prezentat un set de recomandări, în vederea creșterii gradului de siguranță.

Întrucât majoritatea copiilor merg neînsoțiți la colindat, crește riscul ca aceștia să fie acostați fie de alți minori sau adulți, pentru a le cere banii adunați din această activitate tradițională.

În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității recomandă copiilor:

  • Să stabilească împreună cu părinții locațiile și traseul pe care urmează să-l parcurgă atunci când merg la colindat!
  • Să stabilească împreună cu părinții cu ce copii se vor deplasa să colinde!
  • Să meargă la colindat doar pe timp de zi și să evite zonele izolate!
  • Să fie însoțiți de către părinți, mai ales dacă pleacă pe timpul serii sau noaptea la colindat!
  • Să nu răspundă invitațiilor persoanelor necunoscute sau mai puțin cunoscute de a merge într-un loc, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina. În cazul în care li se întâmplă ceva rău lor sau prietenilor lor, să informeze imediat părinţii sau Poliţia.

 

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0