Acțiuni preventive ale polițiștilor în zona ștrandului

HomeActualitate

Acțiuni preventive ale polițiștilor în zona ștrandului

Joi, 30 iunie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au desfășurat activități preventiv-informative, în zonele frecventate de tineri din municipiul Roman, pentru combaterea consumului de substanțe interzise şi a faptelor antisociale, informează IPJ Neamț.

Polițiștii au acționat în zona ștrandului din municipiul Roman, în zona unităților de tip cafe-bar frecventate de tineri și pe drumurile cu valori crescute de trafic. De asemenea, polițiștii au desfășurat activități de instruire a operatorilor economici, cu privire la respectarea prevederilor legale, referitoare la comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun către minori.

„Cu această ocazie, polițiștii au răspuns curiozităților tinerilor, cu privire la pașii ce trebuie urmați, pentru a putea deveni polițiști, fie ca urmare a încadrării în unități de învățământ specifice, fie prin încadrare directă. Polițiștii rutieri au explicat micilor interlocutori, cum pot utiliza în siguranță bicicleta sau trotineta și care sunt principalele reguli de circulație care trebuie respectate. Totodată, părinții au fost sfătuiți să poarte un dialog sincer cu tinerii, pentru a preveni integrarea acestora în anturaje nedorite și a comportamentelor vicioase”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Polițiștii vor continua astfel de activități și în perioada următoare, în zonele aglomerate sau cele frecventate în mod uzual de tineri.

 

 

Foto: IPJ Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0