Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice

HomeActualitate

Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea delictelor silvice

La data de 29 ianuarie, în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au procedat la oprirea în trafic, pe strada Gara Veche, din municipiul Piatra Neamț, a unei autoutilitare, condusă de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Cazaci, care transporta material lemnos, informează IPJ Neamț. Deoarece încărcătura nu corespundea cu cele menționate în avizul de însoțire, autoutilitara a fost condusă de polițiști la Ocolul Silvic Gârcina. În urma verificărilor efectuate în prezenta reprezentanților silvici s-au constatat diferențe între transportul de material lemnos fizic și cel înscris în avizului de însoțire. Conducătorul auto a fost sancționat conform Legii 171 din 2010 cu amendă, în valoare de 4.000 lei, fiind dispusă confiscarea fizică a cantității de 0,894 metri cubi lemn brad şi confiscarea valorică a unei cantități de 6,26 metri cubi lemn de fag.

La data de 28 ianuarie, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au procedat la oprirea pe DN 15, în localitatea Poiana Teiului, a unui ansamblul de vehicule, format din cap tractor și semiremorca, ce transporta material lemnos. Din cauza faptului că existau diferențe de masă lemnoasă între avizul prezentat şi materialul lemnos transportat, s-a luat măsura reținerii transportului, care a fost însoțit la Ocolul Silvic Poiana Teiului. La data de 29 ianuarie, polițiști și specialiștii silvici au procedat la verificarea legalității transportului, rezultând o diferență în plus de masă lemnoasă, respectiv 7,198 metri cubi cherestea rășinoase, care a fost confiscată faptic, şi cantitatea de 4,151 metri cubi cherestea de paltin confiscată valoric, care era trecută în aviz fără a exista faptic în ansamblul de vehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale conform Legii 171 din 2010, în valoare de 8.000 lei, fiind dispusă confiscarea faptică a cantității de 7,198 metri cubi cherestea rășinoase şi confiscarea valorică a cantității de 4,151 metri cubi cherestea paltin.

La data de 29 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au depistat în flagrant două persoane, cu vârste de 27, respectiv 31 de ani, din Bodești, în timp ce transportau material lemnos, cu un atelaj hipo, fără a avea documente legale, pe raza localității Crăcăoani. Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 13.00, persoanele în cauză s-ar fi deplasat cu un atelaj hipo, într-o zonă împădurită de pe raza localității Crăcăoani, de unde ar fi tăiat mai mulți arbori pe care i-ar fi transportat cu atelajul hipo. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală din Fondul Forestier Național şi furt de arbori, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Vasile 6 luni ago

    Dar ce părere aveți când vi se confisca niste căpriori și câteva legături cu scânduri , cumpărate din bazar, de către cei care aveau obligația să asigure legalitatea comerțului .