Prima paginăActualitate

Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Dimensiune text

În perioada 7-11 iunie, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al IPJ Neamț au acționat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților in domeniul silvic.

Astfel, au fost verificate 15 societăți comerciale, cu obiect de activitate debitarea materialelor lemnoase, și au fost organizate 23 de filtre rutiere, în puncte de interes privind transportul de material lemnos.

În urma neregulilor constatate în domeniul silvic, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 13 conform Legii 171/2010 și alte cinci conform HG 301/2012, în valoare totală de 89.000 de lei. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea valorică a volumului de 322 de metri cubi material lemnos de diferite esențe și sortimente, în valoare de peste 106.000 de lei, informează IPJ Neamț.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și lucrători cu atribuții în domeniul silvic din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și din cadrul Direcției Silvice Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Nicolas 2 luni

    Da, anuntatii pe padurari ca in aceasta periada vor fi verificati; in restul timpului lasatii sa sa se imbogateasca de pe urma taierilor ilegale de material lemnos! Nu am auzit nici un nume de padurar cae sa raspunda in fata legii de taierile ilegale din paduri! „O mana o spala pe cealalta”!