Prima paginăSocial

Acțiune în instanță împotriva majorării prețului la apă

Acțiune în instanță împotriva majorării prețului la apă

Dimensiune text

 

 

După ce ADI Aqua Neamț a luat decizia de a crește, de la 1 iulie, tariful la serviciile de apă și canalizare prestate de compania ApaServ, operatorul regional din Neamț, în ciuda votului negativ dat de șapte dintre unitățile administrative din județ care au câte un reprezentant în ADI Aqua Neamț, printre care se numără Romanul, Piatra Neamț, Săvinești sau Alexandru cel Bun, decizia de majorarea a prețului apei a fost contestată în instanță.

Acest lucru a fost anunțat marți, 19 iunie, de primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, într-un comunicat de presă al organizației liberale pietrene. „Este anormal să trăim într-un judeţ în care populaţia are cele mai mici venituri din întreaga ţară, o altă dovadă că este administrat deficitar de către PSD, iar prețul apei să ne situeze pe primele locuri în clasamentul naţional. Vă informez că astăzi am contestat în instanță decizia de majorarea a prețului apei și am solicitat suspendarea punerii în practică a acestei măsuri”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra Neamț.

În plus, acesta a anunțat că va demara discuții cu operatorul ApaVital Iași, la fel cum au făcut și autoritățile de la Roman. „Am avut deja o primă discuție cu societatea ApaVital Iași și am stabilit să ne întâlnim în perioada imediat următoare, pentru a discuta despre posibilitatea furnizării apei în Piatra Neamț de către această companie care prestează serviciul la tarife mai mici. A început să apară concurenţa şi consider că Apa Serv trebuie să găsească soluţii pentru a oferi populaţiei un preţ la apă competitiv şi servicii de calitate, altfel riscă să-şi piardă clienţii”, a mai afirmat primarul municipiului Piatra Neamț.

Primarul Romanului, Lucian Micu, a demarat discuțiile cu operatorul de apă ApaVital din Iași din această primăvară, afirmând că principalele motive de a alege un alt operator țin de faptul că ApaVital are un tarif unic mult mai mic decât ApaServ și un management stabil și eficient.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Este absolut necesar ca si primaria Roman sa adere urgent la contestatia depusa in instanta de primaria Piatra Neamt
    pentru a se evindetia in mod clar ca peste jumatate din consumatorii de apa potabila sant nemultumiti de servicile companiei Apa serv Neamt.

  • lili 3 ani

    Prețuri anormal de mari în contextul în care serviciile sunt de proastă calitate, contorizare defectuoasă a consumului de apă și lista poate continua. Evident că majorarea prețului se va regăsi în bonificații acordate angajaților, că investiții în rețea nu cred că se fac. Să ia atitudine și edilul Romanului că de aceea este responsabil pentru administrarea acestei urbe. Mai puține festivaluri, concerte, și mai multă atenție către nevoile reale ale cetățenilor. Până la urmă, plătim impozite mai mari cu 20% din acest an.