Acțiune de donare de sânge în Protopopiatul Roman

HomeReligie

Acțiune de donare de sânge în Protopopiatul Roman

În perioada 28 martie – 6 aprilie, Protopopiatul Roman, în colaborare cu Centrul de transfuzie Sanguină Neamț, a inițiat acțiunea de donare de sânge intitulată „Un strop de sânge o șansă la viață”, desfășurată la punctul de colectare a sângelui din Policlinica Roman, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Această acțiune se înscrie în seria activităților dedicate „Lunii pentru viață”. La această campanie au participat 12 preoți și doi cântăreți bisericești din Protoieria Roman, sub coordonarea preotului Dan Alexandru Antoce, protopop al Protopopiatului Roman.

„Nu este un secret pentru nimeni că donarea de sânge salvează vieți. Milioane de oameni din întreaga lume își datorează viața unor semeni pe care nu i-au cunoscut niciodată, semeni care și-au donat sângele în mod benevol și fără a aștepta nimic în schimb. Donarea de sânge este un act umanitar responsabil care poartă o povară civică grea. A fost o colaborare plăcută pe care ne-am dori să o continuăm. Exemplul personal al participanților ar trebui să sensibilizeze și să determine conștientizarea faptului că în orice moment cineva are nevoie de picătura salvatoare. Vă mulțumim frumos! Fie ca marea sărbătoare a Învierii Domnului să ne găsească sănătoși!”, a declarat Cristina Daniela Apetrei, asistent medical principal la Punctul de Colectare Sânge Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0