Acord pentru reparații capitale la trecerea de cale ferată înspre Iași

HomeSocial

Acord pentru reparații capitale la trecerea de cale ferată înspre Iași

 

Luni, 19 august, la Primăria municipiului Roman a avut loc o întâlnire între reprezentanții municipalității, ai CFR, ai Poliției Naționale și ai agenților economici care dețin liniile de cale ferată ce traversează strada Ștefan cel Mare – E85 de la ieșirea din Roman spre Iași, în vederea implementării unei soluții de reabilitare a trecerii, care să fie asumată de toți cei implicați în proiect.

„Este un alt obiectiv foarte important pentru care, deși nu ține de Primăria municipiului Roman, m-am implicat foarte mult, pentru că îmi doresc reabilitarea trecerii la nivel cu calea ferată spre Iași. Astăzi, la ora 12, am invitat la Primărie reprezentanții celor trei proprietari de linii de cale ferată, inclusiv CFR, colegi de-ai mei din Primărie și, de asemenea, reprezentanți ai Poliției Naționale, pentru a-și asuma fiecare proiectul. Proiectul a fost finalizat, a fost avizat de către Regionala Iași a CFR și urmează să intre în Ministerul Transporturilor pentru obținerea avizelor finale. În această etapă preliminară este vorba despre acceptarea și asumarea cheltuielilor ocazionate de realizarea acestui proiect”, a afirmat primarul Lucian Micu în conferința de presă de luni, 19 august.

Soluția pentru reparația capitală a trecerii la nivel de cale ferată la care se va apela va fi de a închide două dintre cele trei linii, iar cea rămasă, pe care va fi montat și un sistem de macazuri, să fie reparată în totalitate cu materiale rezistente în timp la traficul intens. În ultimii ani, în zonă au mai fost efectuate reparații temporare, dar starea avansată de degradare a căii de rulare, care incomodează foarte mult traficul rutier din zonă, impune reparații capitale.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0