Prima paginăSocial

Acord între autorități pentru respectarea dreptului de proprietate al cetățenilor din comuna Doljești

Acord între autorități pentru respectarea dreptului de proprietate al cetățenilor din comuna Doljești

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 13 februarie, prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu, a semnat, împreună cu Iosif Șoican, primarul comunei Doljești, la sediul Prefecturii Iași, protocolul prin care s-a soluționat favorabil cererea cetățenilor din comuna Doljești de a intra în posesia terenurilor de pe raza județului Iași, informează Prefectura Neamț.

În perioada imediat următoare, se vor finaliza actele prin care cetățenii din Doljești vor beneficia de dreptul lor de proprietate asupra terenurilor moștenite. Astfel, s-a încheiat o situație litigioasă care a trenat de peste 20 de ani în administrația celor două județe.

„Este un moment aș putea spune istoric, pentru nemțenii care nu au putut de atâta vreme să se bucure de dreptul lor legal de proprietate. Mulțumesc domnului Marian Șerbescu, prefect al județului Iași, pentru sprijinul acordat, și domnului Gheorghe Văleanu, primar al comunei Ion Neculce, pentru deschiderea de care au dat dovadă. În aceeași măsură, felicit reprezentanții Oficiilor de Cadastru și Publicitate Imobiliară Neamț și Iași, cât și pe toți specialiștii implicați în efectuarea procedurilor interne de fond funciar, de restituire a proprietăților private, din cele două județe“, a declarat prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0