Accident de muncă pe platforma Arcelor Mittal, un bărbat și-a pierdut viața

HomeActualitate

Accident de muncă pe platforma Arcelor Mittal, un bărbat și-a pierdut viața

În noaptea de luni spre marți, un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost victima unui accident de muncă petrecut în comuna Cordun, pe platforma fabricii de țevi. Un lucrător al Arcelor Mittal a decedat prin electrocutare, fiind găsit carbonizat, într-o hală dezafectată.

Marți dimineață, 24 mai, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre faptul că a fost găsită o persoană carbonizată într-o hală din comuna Cordun. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri, cu o autospecială de stingere și un echipaj cu ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț. „Ajunși la locul solicitării, pompierii au găsit trupul carbonizat al unui bărbat de 52 de ani, cel mai probabil din cauza electrocutării. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor”, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Conform IPJ Neamț, din cercetările preliminare efectuate a reieșit că luni, 23 mai, în jurul orei 23.00, cel în cauză, angajat al unei societăți comerciale din aceeași localitate, a intrat în serviciu și ulterior, la data de 24 mai, în jurul orei 6.00, a fost descoperit în stare de inconștiență lângă un transformator aflat într-o clădire dezafectată, ce aparține aceleiași societăți comerciale. „În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat agent principal de poliție Georgiana Pușcașu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

În cauză sunt efectuate cercetări și de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț. Conform inspectorului șef al ITM Neamț, Ioan Popescu, bărbatul era angajat al societății Arcelor Mittal, șef de secție, și și-a găsit sfârșitul electrocutându-se într-o stație electrică a unei hale dezafectate a laminorului de 6 țoli. „Din primele informații pe care le avem, se pare că lucrătorul nu ar fi trebuit să se afle în acel loc, nu era la locul lui de muncă – fiind vorba despre o stație de transformare de la secția de 6 țoli. Din câte am înțeles, secția era deja cedată unei alte societăți comerciale, era dezafectată. Am trimis o echipă de inspectori de dimineață, se fac cercetări în acest caz. Fiind vorba despre un lucrător care a decedat, competența revine ITM Neamț și vom avea 15 zile la dispoziție pentru a efectua cercetările și pentru a stabili cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul, dar și caracterul acestuia”, a precizat inspectorul șef al ITM Neamț, Ioan Popescu.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0