Acces restricţionat la spital, după declararea epidemiei de gripă

HomeSanatate

Acces restricţionat la spital, după declararea epidemiei de gripă

 

Numărul cazurilor de gripă a crescut semnificativ în ultima săptămână, la nivel național, astfel că Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat joi, 6 februarie, că a fost declarată epidemie de gripă. În acest context, pentru a preveni îmbolnăvirile pacienţilor, reprezentanții Spitalului Municipal de Urgenţă Roman fac apel la aparţinători să limiteze, pe cât posibil, orele de vizită, luându-se măsuri pentru limitarea accesului în spital.

„Aparținătorii care dau semne de boală – tuse, strănut – nu sunt lăsați să între în spital. La pacienți intră un singur aparținător, timp de zece minute, iar întâlnirea are loc pe holul din fata secției. Aparținătorii vor putea intra în salon doar la pacienții nedeplasabili. Dacă la Compartimentul de Primire Urgențe vin persoane ce prezintă semne de boală –  tuse, strănut –, acestea primesc măști de unică folosință și sunt direcționate către Secția de boli infecțioase. De asemenea, personalul medical din cadrul spitalului insistă asupra pacienților în legătură cu respectarea normelor de igienă – în special spălarea mâinilor. Ușile către secții sunt în permanență închise, iar accesul se face pe bază de cartelă, cu acordul personalului medical”, a precizat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

În săptămâna anterioară, au fost raportate la nivel național 7.022 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul țării, un număr aproape dublu față de cele raportate în săptămâna precedenta (3.645) și față de cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent (3.455 cazuri). În săptămâna anterioară, activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în Neamț, raportându-se 30 de noi cazuri de gripă pe teritoriul județului și un deces din cauza gripei, la un copil din Roman (detalii aici).

 

Comentarii

WORDPRESS: 0