Acces permis în cimitirele din Roman, începând de joi

HomeSocial

Acces permis în cimitirele din Roman, începând de joi

 

Miercuri, Primăria municipiului Roman a informat că începând de joi, 7 mai, se va permite accesul în cimitirele din oraș pentru îngrijirea mormintelor sau aprinderea de lumânări – Cimitirul „Eternitatea” de pe strada Mihai Viteazu, cimitirul din cartierul Nicolae Bălcescu și cimitirul evreiesc de pe strada Bogdan Dragoș. Accesul va fi permis doar unui singur membru al familiei și doar în baza declarației pe proprie răspundere, pe care să fie bifat punctul 4 pentru motivul deplasării, dar, bineînțeles, să fie completate corect și celelalte informații solicitate de autorități.

„În ultima perioadă, mulți dintre dumneavoastră m-ați contactat, cerându-mi să începem, treptat, să permitem accesul în cimitire și celor care vor să aprindă o lumânare sau vor să îngrijească locurile de veci unde se odihnesc cei trecuți la cele veșnice. După declarațiile de ieri seară ale ministrului Afacerilor Interne, am decis ca de joi, 7 mai, să permitem accesul în cimitire, dar să păstrăm o anumită limitare, pentru a respecta în continuare distanțarea socială. Astfel, de mâine, vom putea să permitem ca un singur membru din fiecare familie să poată merge la mormântul sau mormintele celor dragi, dar acesta va trebui să aibă asupra sa și declarația pe proprie răspundere, pe care să fie bifat punctul 4 pentru motivul deplasării, așa cum solicită autoritățile care gestionează această criză.

Consider că toate măsurile pe care le-am luat până acum ne-au păzit de îmbolnăvire, de aceea cred că, și în continuare, este important să ascultăm vocea autorităților. Vedeți și dumneavoastră că informațiile privind acest nou coronavirus sunt puține, iar în unele orașe din România situația este destul de critică. E mai bine să continuăm să ne ferim, pentru ca, după ce specialiștii vor ști mai multe, să ne bucurăm de toată libertatea. Deocamdată, până când autoritățile centrale nu decid altfel, vă rog să păstrați distanțarea, să purtați măști în spațiile închise, să nu forțăm intrările în parcuri sau locuri de joacă. Mai este puțin până pe 15 mai, când este posibil ca starea de urgență să fie ridicată. Atunci vom ști la ce noi activități vom putea să avem acces și, cel mai important, este să rămânem sănătoși!”, a transmis primarul Lucian Micu.

Ultimul model al declarației pe proprie răspundere poate fi descărcat și de pe site-ul Primăriei municipiului Roman, la adresa: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2020/05/2020-05-06-nou26Model-Declaratie-proprie-Raspundere-2503-1.pdf .

În ceea ce privește celelalte restricții impuse de autoritățile centrale, administrația publică locală va informa din timp cu privire la ridicarea lor, atât în ceea ce privește accesul în parcuri sau locurile de joacă, dar și cu privire la reluarea activității transportului public în comun de pe raza municipiului Roman, au mai precizat reprezentanții Primăriei Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Tudorachi Vasile 2 ani ago

    O masura buna, sa putem pregati mormintele pentru Inaltarea Domnului!