Prima paginăSocialEducatie

Academicianul Solomon Marcus conferenţiază la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

Evenimentul va avea loc pe 27 martie, în cadrul Zilelor Excelenţei la „Roman-Vodă”. Cu acest prilej va avea loc şi sărbătorirea profesorului Gheorghe A. M. Ciobanu şi a VI-a ediţie a simpozionului „Basarabia, pământ românesc”.

Academicianul Solomon Marcus va conferenţia la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” joi, 27 martie. Reputatul om de știință și cultură va susţine două conferinţe în sala de festivităţi a colegiului. Prima conferinţă, susţinută dimineaţa, este destinată elevilor şi profesorilor romanvodişti şi are tema „Joc, haz, mirare şi mister”, iar cea de-a doua, care va avea loc în cursul după-amiezii, este deschisă tuturor romaşcanilor interesaţi şi are tema „Între istoria care ni se arată şi istoria care ni se ascunde”.

Conferinţele lui Solomon Marcus reprezintă momentul de vârf al unui eveniment de excepţie organizat la „Roman-Vodă” în perioada 26 – 28 martie, sub genericul „Zilele excelenţei la „Roman-Vodă”. Manifestările sunt deschise de o întâlnire de suflet, în cadrul căreia va fi sărbătorit unul dintre cei mai iubiţi oameni ai colegiului, profesorul Gheorghe A. M. Ciobanu, cu prilejul aniversării vârstei de 89 de ani. „Ne propunem să aducem împreună foşti colegi de cancelarie ai domnului profesor, foşti elevi ai dumnealui, într-o întâlnire neconvenţională care ne dorim să aibă loc la Vila Hogaş”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Naţional „Roman-Vodă”.

Cele trei zile de sărbătoare se vor încheia cu cea de-a VI-a ediţie a simpozionului „Basarabia, pământ românesc”, o manifestare iniţiată de colegiul romaşcan şi devenită deja tradiţie. Vor fi prezenţi, în calitate de invitaţi speciali, profesoara Areta Moşu, preşedinta Despărţământului ASTRA „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, lector universitar doctor Ionuţ Nistor, de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi o delegaţie formată din profesori şi elevi de la Liceul „Ștefan Vodă”, din oraşul cu acelaşi nume din Republica Moldova, oraş înfrăţit cu Romanul.

„Am pornit în organizarea Zilelor Excelenţei la «Roman-Vodă» din dorinţa de a contribui la dezvoltarea personală a elevilor noştri, din dorinţa de a le aduce aproape personalităţi care pot constitui oricând un model pentru ei. Ne dorim ca acesta să fie doar începutul unor manifestări care să devină o tradiţie a şcolii noastre, în cadrul cărora să putem avea în mijlocul nostru oameni extraordinari, din diverse domenii”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, directorul Colegiului Naţional „Roman-Vodă”.

„Zilele excelenţei” sunt realizate în parteneriat cu Primăria Roman şi Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0