Prima paginăCultural

Academicianul Răzvan Theodorescu se întoarce la Roman

Dimensiune text

Societatea Culturală „Clepsidra” din Roman va organiza, în 2013, manifestări culturale la care va invita personalități de marcă din diverse domenii ale vieții sociale.

 

 

Societatea Culturală „Clepsidra” din Roman a avut un an 2012 rodnic în activități culturale. Aceasta pentru că manifestările inițiate și organizate de membrii societății culturale au fost diversificate. Personalități ale vieții publice, scriitori, specialiști din diverse domenii de activitate sau preoți au sosit la Roman, invitați de Societatea Culturală „Clepsidra”, pentru a-și lansa cele mai recente publicații, expoziții de pictură sau pentru a conferenția în fața unui public dornic de subiecte interesante și diverse ca tematică. Acestora li s-au alăturat tineri care și-au făcut debutul artistic la Roman în cadrul conferințelor clepsidrice. „Am avut ocazia să aducem la Roman personalități de marcă ale vieții sociale românești. Una dintre cele mai onorante vizite a fost cea a academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici, care s-a reîntors, după 78 de ani, la Roman, locul unde își are rădăcinile și unde și-a petrecut copilăria„, a spus preotul Cornel Paiu, președintele Societății Culturale „Clepsidra” din Roman.

Anul 2013 va însemna, pentru Societatea Culturală „Clepsidra”, începerea unui proiect ambițios, care constă în realizarea unei rotonde cu personalități ce au marcat istoria Romanului. „Am ajuns la acest proiect după ce am extins inițiativa noastră de a omagia personalitatea profesorului doctor Nicolae Manolescu-Strunga. Ca urmare, am propus realizarea busturilor unor personalități precum Nicolae Manolescu-Strunga, preotul Petru Tocănel, Max Blecher, ce vor fi amplasate în parcul din fața Muzeului de Artă. Proiectul a fost demarat la sfârșitul anului 2012 și se va încheia în anii următori„, a spus președintele Societății Culturale „Clepsidra” din Roman.

Alte proiecte importante ale Societății Culturale „Clepsidra” din Roman ne sunt dezvăluite de doctorul Dan Gabriel Arvătescu, vicepreședintele asociației: „Ne propunem să continuăm activitatea cenaclului «Clepsidra», cu puțină activitate până acum, prin care să antrenăm în fenomenul cultural tinerii talentați. Vrem să participăm la toate momentele importante ale anului – Ziua Romanului și sărbătorile naționale – și vom continua să edităm cărți la editura Societății Culturale, Papirus Media„.

Printre principalele proiecte propuse de membrii Societății Culturale „Clepsidra” pentru anul 2013 se numără realizarea unor evenimente culturale care să aducă o mai bună vizibilitate culturală orașului. „Continuarea conferințelor clepsidrice cu invitați de marcă și editarea de noi publicații se numără printre principalele activități pe care Societatea Culturală «Clepsidra» le are în vedere pentru anul în care am intrat„, a spus preotul Cornel Paiu.

Romașcanii vor avea ocazia să-i vadă conferențiind, printre alții, pe academicianul Răzvan Theodorescu (foto), cu rădăcini în Roman, istoricul Alexandru Dragoman, poeta și eseista Ileana Mălăncioiu, scriitorul Constantin Zărnescu, regizorul Ovidiu Lazăr (Teatrul Național Iași), originar din Roman, criticul literar Radu Naclad și poeta Liliana Ursu.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0