Absolvenții promoției 2018, așteptați la sediile AJOFM Neamț

HomeSocial

Absolvenții promoției 2018, așteptați la sediile AJOFM Neamț

 

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț reamintește absolvenților din promoția 2018 că, pentru a beneficia de prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, trebuie să se înregistreze la agențiile locale pentru ocuparea forței de muncă din raza de domiciliu.

Absolvenții înscriși în evidența instituției în termen de 60 de zile calendaristice de la absolvire, în urma angajării, pot beneficia de:

  • primă de inserție în valoare de 1.500 de lei;

  • primă de instalare în valoare de 12.500 de lei, dacă angajarea este la o distanță mai mare de 50 de kilometri de domiciliu, iar ca urmare a angajării se schimbă și domiciliul sau reședința (primă care se plătește în două tranșe);

  • primă de relocare (chirie), în cuantum de maxim 900 de lei lunar, timp de 36 de luni, dacă angajarea este la o distanță mai mare de 50 de kilometri de domiciliu.

La expirarea celor 60 de zile, absolvenții care nu au reușit să ocupe un loc de muncă vor beneficia de indemnizație de șomaj, în cuantum de 250 de lei lunar, timp de șase luni. Pentru absolvenții de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu bacalaureatul, ultima zi în care se pot înscrie este 24 iulie 2018.

„Elevii din ultimul an de studiu care nu au situația școlară încheiată la data absolvirii pot obține aceleași beneficii dacă se înregistrează în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență. Din bugetul asigurărilor pentru șomaj se subvenționează și angajatorii care încadrează în muncă absolvenți înscriși în evidența AJOFM Neamț, cuantumul subvenției fiind de 900 de lei lunar, timp de 12 luni”, a afirmat directorul executiv al AJOFM Neamț, Daniel Chirilă.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0