Prima paginăEducatie

Absolvenții Liceului Tehnologic „La Salle” din Pildești, vânați de companii

Dimensiune text

Foștii absolvenți ai Liceului Tehnologic „La Salle” din satul Pildești, comuna Cordun, sunt căutați de societăți comerciale pentru a-i pregăti să lucreze în mediul de producție.

 

 

Baza materială de care dispune liceul particular și cunoștințele teoretice și practice pe care elevii le dobândesc sunt motivele pentru care firmele sunt interesate de absolvenții liceului. „Nu este prima dată când firmele ne solicită forță de muncă. De exemplu, de aproximativ patru ani, compania Uponor România, reprezentanță a unui concern internațional cu filiale în toată lumea, ne solicită sprijinul pentru ca foștii noștri elevi să lucreze în producție. Compania are, în orașul Pașcani, un punct de lucru, unde foști elevi de-ai noștri lucrează deja„, a precizat Cristina Iștoc, directorul Liceului Tehnologic „La Salle” din Pildești.

Reprezentanții Companiei Uponor vin anual în Liceul Tehnologic „La Salle” (foto), pentru câteva zile, în perioada de practică a elevilor, în vederea prezentării produselor cu care lucrează, precum și a tehnicilor de lucru. Elevii, care se pregătesc în domeniile construcții și instalații și electronică și automatizări, au posibilitatea să asiste la demonstrații de lucru în domeniul instalațiilor și chiar să lucreze efectiv cu materialele firmei. „Facem tot posibilul pentru ca elevii noștri să ia contact cu mediul de producție încă din liceu, iar Uponor nu este singura firmă care ne-a solicitat sprijin în recrutarea de personal„, spune directorul Liceului „La Salle” din Pildești.

Pentru că Liceul Tehnologic „La Salle” din Pildești a școlarizat și elevi în domeniul industriei textile, firme de profil au apelat, prin intermediul liceului, la foștii absolvenți. Anunțul de angajare al Al Moda Plus SRL din Roman, de exemplu, a fost postat pe pagina de Facebook a liceului.

 

Trei elevi participă la un concurs organizat de Universitatea din Barcelona

 

Dacă absolvenții fostei Școli de arte și meserii „La Salle” sunt căutați chiar și pe timp de criză, trei dintre elevii Liceului participă la un concurs organizat de Universitatea din Barcelona (Spania). „Suntem înscriși, cu trei elevi, la un concurs inițiat și organizat de Universitatea din Barcelona. Competiția se află la a treia ediție și constă în promovarea energiei ecologice, prin realizarea unui proiect pe această temă. Elevii liceului nostru au de realizat un proiect intitulat «Pompe de căldură». La concurs s-au înscris 24 echipe, din opt țări. Indiferent care va fi rezultatul, importantă este participarea și implicarea elevilor în acțiuni care să-i stimuleze și să-i atragă să lucreze în diverse domenii„, a spus directorul Cristina Iștoc.

Echipa Liceului Tehnologic „La Salle” este formată din elevii: Alexandru Pal (clasa a XI-a), Andrei Demișcă (clasa a X-a), ambii de la profilul electronică și automatizări, precum și elevul Robert Gălățeanu (clasa a XI-a), profil construcții, intalații și lucrări publice.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0