Prima paginăNeamt

Absolvenții de liceu și-au găsit de lucru

Dimensiune text

Aproape jumătate dintre absolvenții promoției 2011 ai liceelor tehnologice din județul Neamț și-au găsit de muncă în primele șase luni de la terminarea liceului.

 

 

Concluzia aparține experților care au monitorizat aproape 2.000 de absolvenți din județul Neamț în cadrul proiectului „Monitorizarea inserției socio-profesionale a absolvenților învățămîntului profesional și tehnic”, în cadrul căruia sînt urmăriți absolvenții din județele Neamț, Botoșani, Iași, Alba, Galați și Satu Mare.

Procentul absolvenților care muncesc este cel mai mare în Neamț, în comparație cu celelalte județe din proiect. 42,4% dintre absolvenți muncesc, 29% dintre aceștia își continuă studiile și 28% dintre ei sînt șomeri. Interesant de remarcat este și faptul că 92% dintre cei care sînt angajați chiar fac ceea ce au învățat în școală și au spus că s-au angajat adresîndu-se direct angajatorilor. Cei angajați nu au renunțat, însă, cu totul la gîndul continuării strudiilor, 29% dintre aceștia intenționează să urmeze cursurile unei facultăți, iar 13% dintre ei au în vedere o școală postliceală„, a spus Rodica Ciuchi, inspector pentru învățămîntul profesional și tehnic în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț și expert pentru județul Neamț în cadrul proiectului.

În cadrul proiectului au fost monitorizați 1.800 de absolvenți de liceu, de la toate liceele tehnice din județ, reprezentînd toate profilurile și specializările pentru care se asigură școlarizare. Dintre acești 1.800 de absolvenți, după șase luni au mai putut fi contactați 1.224, aceștia fiind considerați un eșantion reprezentativ pentru interpretarea rezultatelor. Ceilalți aproape 600 de absolvenți nu au mai putut fi contactați, în primul rînd pentru că și-au modificat datele de contact. Activitatea absolvenților va fi urmărită și la un an de la terminarea liceului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0