Prima paginăEducatie

Absolvenții care nu iau Bac-ul vor fi obligați să revină la școală

Dimensiune text

Absolvenții de liceu care nu trec din prima examenul de bacalaureat ar putea fi obligați să participe la cursurile de pregătire ce vor fi organizate în școli.

 

Foto: Anul trecut, pregătirea pentru BAC nu a atras elevii 

 

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat că există în discuție varianta unui sistem de reținere în școală pentru absolvenții de liceu care nu trec de examenul de bacalaureat, urmând să participe la cursuri de pregătire, astfel încât promoveze la următoarea sesiune. „Poate ne gândim la un sistem de reținere a lor în școală sub forma unor cursuri de pregătire în vederea susținerii examenului”, a spus ministrul Educației.

Cursuri de pregătire pentru examenul de bacalaureat au fost organizate în licee în fiecare vară. Din păcate, însă, mobilizarea elevilor a fost cu mult mai mică în comparație cu cea a autorităților locale și a profesorilor. Candidații care au frecventat vara trecută centrele de pregătire au putut fi numărați pe degete, în condițiile în care picații la bacalaureat au fost mai mulți de 1.000.

În strategia Ministerului Educației, de a-i determina pe elevi să privească cu seriozitate examenul de bacalaureat, se înscrie și inițiativa de a coborâ cu simularea examenelor naționale la clasa a XI-a. Acestea vor fi organizate în cursul anului viitor, în luna mai, cu subiecte unice la nivel național, având scopul de a măsura nivelul de pregătire a elevilor, dar și de a-i acomoda pe aceștia cu cerințele examenului.
„Din clasa a IX-a până în a XII-a, nimeni nu verifică sistemul din punct de vedere al rezultatelor. Nu vorbim de evaluarea elevului, ci de evaluarea sistemului. Dorim ca, de anul viitor, să introducem simularea la BAC, în mod unitar pe toată țara. O noutate ar fi introducerea unei simulări a examenului de bacalaureat cu un an înainte, în clasa a XI-a, în luna mai. Examenul va fi din materia studiată până în acel moment și nu va avea efecte asupra elevului”, a explicat ministrul, adăugând că decizia finală va fi luată până pe 15 septembrie.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0