HomeSocialEducatie

Absolvenţii buni la calculatoare se angajează mai uşor

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” a avut loc simpozionul „Inserţia pe piaţa muncii prin dezvoltarea competenţelor digitale”, în parteneriat cu Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Roman.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” a avut loc joi, 21 noiembrie, simpozionul „Inserţia pe piaţa muncii prin dezvoltarea competenţelor digitale”, în cadrul căruia participanţii, în marea lor majoritate elevi de clasa a XII-a, au dezbătut un subiect de actualitate: cât de important este să stăpâneşti bine calculatorul atunci când îţi cauţi un loc de muncă. Acţiunea a foast realizată în parteneriat cuu Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Roman, reprezentată la întâlnire de inspectorul Claudia Hanganu.

digital02„Câţi dintre voi aveţi calculator acasă şi câţi dintre voi folosiţi internetul?”, a fost întrebarea cu care reprezentantul ALOFM Roman şi-a început prezentarea. Toată sala a ridicat mâna, după care inspectorul le-a prezentat acestora care sunt avantajele de a utiliza foarte bine calculatorul atunci când îţi găseşti un loc de muncă. De asemenea, ea a făcut şi o scurtă prezentare a informaţiilor pe care trebuie să le aibă absolvenţii pentru a se orienta mai uşor atunci când vine vorba de angajare sau de intrarea în evidenţele ALOFM. „Seminarul «Inserţia pe piaţa muncii prin dezvoltarea competenţelor digitale» abordează problema găsirii unui loc de muncă şi se desfăşoară în urma unui parteneriat încheiat cu Asociaţia GEYC. Obiectivul major al seminarului este informarea tinerilor cu privire la necesitatea dezvoltării competenţelor digitale, în vederea inserţiei pe piaţa muncii şi derivă dintr-o serie de statistici, articole, note, informări emise de instituţii avizate, prin care se subliniază această nevoie acută. Noi credem că niciodată nu este prea devreme să ne pregătim pentru viaţă, cu tot ceea ce înseamnă ea. Și pentru că la Colegiul Tehnic «Miron Costin» învăţăm tinerii să fie pregătiţi pentru viaţă, nu pentru una, ci pentru mai multe profesii, ne-am alăturat unei campanii naţionale de conştientizare a importanţei competenţelor digitale în rândul tinerilor”, a spus profesoara Ana Maria Zăloagă, coordonator al proiectului.

Comentarii

WORDPRESS: 0