Prima paginăEducatie

Absenți un semestru, promovați la sfîrșitul anului școlar

Dimensiune text

82 de elevi din școlile nemțene, care în primul semestru nu dăduseră nici măcar o zi pe la școală, au început să frecventeze cursurile din luna februarie a anului 2012.

 

 

„Minunea” este consemnată în statisticile inspectoratului școlar. De la începutul anului școlar, în rubrica celor care nu au frecventat cursurile niciodată erau trecuți 146 de elevi, însă în luna februarie mai rămăseseră în afara școlii doar 64.
Deși n-au fost deloc la cursuri în primul semestru, aceștia au posibilitatea ca sfîrșitul anului școlar să-i prindă cu situația încheiată și, eventual, promovați, întrucît regulamentul prevede posibilitatea recuperării materiei pentru aceștia.
Acești elevi au dreptul, conform regulamentului, ca în primele două săptămîni de școală din cel de-al doilea semestru să își încheie situația pentru semestrul anterior, pregătindu-se pentru toate disciplinele. În situația în care rămîn corigenți la anumite discipline, se pot prezenta la examenul de corigență, existînd posibilitatea ca ei să promoveze anul școlar”, a spus inspectorul școlar pentru probleme educative, Eugen Dinu Vasiliu.

Cei mai mulți dintre elevii care s-au întors cu fața către școală la mijlocul anului școlar sînt elevi de clasa a IX-a și a X-a.
Pentru colegii lor care vin în mod regulat la școală, luna februarie nu a fost o lună propice studiului: au adunat în total 307.392 de absențe, din care 162.346 au fost motivate.

Numărul mare de absențe, cu aproximativ 100.000 mai multe decît în luna ianuarie, este pus de conducerea inspectoratului școlar pe seama condițiilor meteo nefavorabile, a gerului și a drumurilor blocate, care au îngreunat în special accesul elevilor navetiști.

COMENTARII

WORDPRESS: 0