HomeSocialEducatie

Absenţi şi eliminaţi de la repetiţia bacalaureatului

Un elev de clasa a XI-a a fost eliminat pentru că i-a sunat telefonul mobil în timpul probei. La repetiţie au absentat 181 elevi la clasa a XI-a şi 280 de clasa a XII-a.

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a au făcut, luni, repetiţie pentru proba de limba română a examenului de bacalaureat pe care o vor susţine în vara lui 2014, respectiv în vara lui 2015. Proba a făcut şi o victimă, un elev de clasa a XI-a fiind eliminat de la simulare după ce în timpul probei a început să-i sune telefonul mobil pe care „îl uitase” în buzunar. Incidentul a avut loc la Liceul cu Program Sportiv din Piatra Neamţ. Elevul nu este pasibil de nicio sancţiune. Dacă pentru fraudarea examenelor există sancţiuni severe, care merg până la imposibilitatea repetării examenului la primele două sesiuni, în procedura realizată pentru simularea examenelor nu există prevederi pentru tentativa de fraudă la simulare.

Repetiţia pentru bacalaureat a fost caracterizată de absenteism. La clasa a XI-a, din cei 4.585 de elevi aşteptaţi la probă au lipsit 181, în timp ce la clasa a XII-a rata absenteismului a fost şi mai mare: 280 de absenţi din 4.138 de elevi aşteptaţi la probă. Subiectele primite de elevi au fost considerate de nivel mediu, un elev care a fost prezent la şcoală oră de oră având posibilitatea de a obţine cel puţin notă de trecere.

„Simularea a avut drept scop verificarea capacităţii tehnice a tuturor factorilor implicaţi de a face faţă unui examen de o asemenea anvergură şi de a identifica nivelul real de pregătire a elevilor de clasa a XII-a cu trei luni înainte de înainte de examenul propriu-zis, iar pentru cei de clasa a XI-a de a-i familiariza cu rigorile examenului de bacalaureat. Suntem mulţumiţi de modul în care a reacţionat tot personalul implicat în desfăşurarea examenului, ceea ce ne face să credem că prognoza pe care o vom obţine la finele simulării va fi una foarte aproape de adevăr”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Comentarii

WORDPRESS: 0