Prima paginăSocialSanatate

A reînceput vaccinarea împotriva hepatitei B la bebeluşi

Dimensiune text

Atât medicii de familie, cât şi maternităţile din Neamţ vor putea relua administrarea vaccinului împotriva hepatitei B la bebeluşi de îndată ce le vor fi distribuite dozele alocate la nivelul judeţului.

Oprită, pentru un timp, din cauza lipsei vaccinurilor, vaccinarea împotriva Hepatitei B la bebeluşi a reînceput. Vaccinurile se vor trimite la maternităţi pentru a se administra nou-născuţilor, dar de aceste vaccinuri vor beneficia şi bebeluşii care nu au fost vaccinaţi până acum, prin vizita la medicul de familie.

Mămicile vor fi informate prin intermediul medicilor de familie asupra modului în care se va desfăşura procesul de vaccinare a bebeluşilor. Dintr-un total de 50.000 de vaccinuri antihepatice B recepţionate, marţi, de Ministerul Sănătăţii, 1.200 de doze au fost alocate judeţului Neamţ, conform Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ. Pe lună, vor fi vaccinaţi 300 de bebeluşi.

Problemele în ceea ce priveşte numărul mic de doze de vaccin împotriva hepatitei B la bebeluşi se datorează faptului că există un număr mic de producători care mai oferă aceste vaccinuri. Cele 50.000 de doze de vaccin achiziţionate de Ministerul Sănătăţii sunt primele dintr-o cantitate de 200.000 de doze care vor fi achiziţionate acest an.

Vaccinul antihepatitic B este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a hepatitei B şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii şi este gratuit.

COMENTARII

WORDPRESS: 0