Prima paginăSocial

A (re)început Bacalaureatul, un prim candidat eliminat

A (re)început Bacalaureatul, un prim candidat eliminat

Dimensiune text

A început sesiunea de toamnă a Bacaluareatului, prima probă fiind susținută astăzi, 21 august, la Limba și Literatura română. În județul Neamț la această probă s-au înscris 437 de elevi, dar au fost prezenți doar 348.

Un elev, de la Centrul de examen ”Vasile Conta” din Tîrgu Neamț, a fost eliminat, fiind găsit de supraveghetori cu aparatură electronică la el.

Marţi, 22 august, va avea loc proba E)b) – Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 23 august, se va desfășura proba E)c) – proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d). Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, și continuă luni, 28 august, când este programată și proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) va avea loc în zilele de 30 și 31 august, urmând ca evaluarea competenţelor digitale (proba D) să se deruleze în zilele de 29 și 30 august.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea și obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00) au loc în data de 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0