A primit 100.000 de euro pentru a se trata în Israel

Dimensiune text

Un pacient bolnav de leucemie a obţinut, de la DSP Neamţ, bani pentru tratament la o clinică din Israel. Tratamentul a fost în valoare de peste 100.000 de euro.

Pacienţii din Neamţ trebuie să ştie că, în anumite situaţii, pot solicita de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ bani pentru tratamente în străinătate. Conform prevederilor legale, iniţierea de către DSP Neamţ a procedurii de obţinere a aprobării pentru efectuarea tratamentului medical în străinătate se face numai după ce pacientul a parcurs şi epuizat toate nivelele de asistenţă medicală din ţară şi există recomandarea medicului specialist de ultim nivel că pacientul are nevoie de un tratament care nu poate fi efectuat în România.

Dosarele sunt considerate complete atunci când conţin următoarele documente: cerere din partea bolnavului sau aparţinătorului (depusă la DSP Neamţ), documentele medicale ale bolnavului (copie de pe fişa pacientului, bilet de ieşire din spital, analize etc.) depuse de către medicul de familie sau de către aparţinător (soţ/soţie, ruda de gradul IV sau reprezentant legal) sau de către bolnav la DSP Neamţ; procesul verbal pentru trimitere la tratament medical în străinătate completat de comisia de specialitate teritorială (formularul se ridică de la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ); propunerile comisiei teritoriale de specialitate cuprinzând cel puţin trei clinici unde bolnavul poate efectua tratamentul recomandat, furnizând şi datele de contact ale acestora; corespondenţa cu clinica din străinătate (care se efectuează la nivelul direcţiei de sănătate publică), în care să se precizeze acceptul clinicii, costul estimativ al tratamentului, modalitatea de plată, numărul de cont al clinicii; declaraţia pacientului că este informat asupra procedurilor medicale şi a riscurilor ce pot apărea; adresa de înaintare a Direcţia de Sănătate Publică Neamţ către Ministerul Sănătăţii în vederea aprobării finanţării tratamentului.

Dosarul complet se trimite de către Direcţia de Sănătate Publică Neamţ la Ministerul Sănătăţii. Judeţul Neamţ este arondat comisiilor teritoriale din Iaşi.

„Pe parcursul anului trecut, la DSP Neamţ s-a înregistrat un singur dosar prin care se solicită tratament în străinătate. Este vorba despre un pacient cu leucemie limfoblastică, care avea nevoie de procedură de transplant al celulelor stem. Dosarul a primit o finaţare pentru suma de 105.400 de euro, procedura având loc la clinica Chaim Seba Medical Center din Tel Aviv. În acest an, la DSP Neamţ se află în lucru un alt dosar prin care se solicită tratament în străinătate, pentru un pacient bolnav de leucemie mieloidă”, a precizat medicul Daniela Marcoci, director exectuv adjunct al DSP Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • taximetrist 7 ani

    tot cu pile si relatii nu am nimic cu cel care a primit banii doar ca nu este valabil pentru cei multi daca ati fi spus si cine este persona at vedea ca am dreptate… multa sanatate