HomeActualitateRural

A murit Vasile Gherghel, fostul primar al comunei Făurei

Vasile Gherghel a activat 40 de ani ca dascăl la Școala Gimnazială din Făurei. La conducerea administraţiei publice locale s-a aflat două mandate.

Profesorul de matematică Vasile Gherghel, fost primar al comunei Făurei, a murit joi, 4 iulie. Fiu al comunei, profesorul Gherghel a activat 40 de ani ca dascăl la Școala Gimnazială din Făurei, în perioada 1998-2004 fiind chiar directorul unităţii de învăţământ. „Am cunoscut problematica tuturor copiilor, de aceea, atunci când era vorba de încheierea situaţiei şcolare anuale, nouă împărţit la doi făcea întotdeauna cinci, pentru că vara nu era timp de învăţat, iar la reexaminarea de la sfârşitul lunii august constatam că elevii ştiu cam tot atât despre «moş Pitagora» cât ştiau şi în iunie, când dau cireşele în pârg”, spunea cu umor profesorul Vasile Gherghel, cu câţiva ani în urmă.

După ce a pregătit generaţii de elevi, profesorul Gherghel a candidat pentru funcţia de primar, vrând să facă mai mult pentru comunitate. Construcţia unei noi şcoli, după retrocedarea clădirii care a funcţionat ca şcoală, modernizarea celorlalte unităţi şcolare de pe teritoriul comunei şi a drumului judeţean care leagă satele Budeşti şi Făurei se leagă de numele fostului primar Gherghel. Cea mai mare realizare din cele două mandate ale primarului Vasile Gherghel o constituie înfiinţarea unui parc eolian, primul din zona rurală a judeţului Neamţ, proiect derulat de compania germană WFB Internaţional GMBH.

Învăţătorul Mihai Ghidarcea, actualul director al Școlii Gimnaziale Făurei, îşi aminteşte despre fostul său profesor şi director. „Mi-a fost profesor şi, mai târziu, director. A fost un cadru didactic foarte bine pregătit, a pus mult suflet în ceea ce a făcut. A fost un exemplu pentru noi toţi, un om apreciat şi respectat. Vestea dispariţiei profesorului Vasile Gherghel ne-a luat prin surprindere. Nu ştiam despre suferinţa lui. Era un om cumpătat şi îşi ţinea sănătatea sub control”, a spus Mihai Ghidarcea, directorul Școlii Gimnaziale Făurei.

Profesorul Vasile Gherghel va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul din Piatra Neamţ.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • Nana 9 ani ago

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
  Poate domnul profesor Gheorghel este un exemplu ca oamenii integri nu au ce cauta in politica. Scandalul de luare de mita in care a fost acuzat, se pare pe nedrept sigur i-a afectat sanatatea. Nu l-am cunoscut personal ,insa din cele relatate in presa cred ca a avut mult de suferit.Cei responsabili cred ca ar trebui sa aiba cel putin mustrari de constiinta.

 • Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Asa este cei cera s-au vazut ajunsi numai de ei stiut cum mari edili ai comunei fac lucruri urate – dar va veni si vremea cand vor plati , rau faci rau vei primi .

 • Cezar 9 ani ago

  Singura nedreptate care i s-a intamplat este ca nu a murit in inchisoare.

 • crazy man 9 ani ago

  desi gfarcit de la faurei unde ca sa mergi la o pomana trebuie sa ai papa de acasa………………..fostul primar Gherghel este unul din oamenii ce vor ramane in memoria celor din comuna!!
  a stiut sa se poarte si cu prostul si cu desteptul! a stiut sa aduca fonduri in comuna a stiut sa se faca inteles!
  faptul ca a fost denigrat de flagrantul cu luarea de mita este un fapt ce are circumstantze atenuante! sa fim seriosi! cine are mierea pe degete si nu se linge! dar asa a fost sa fie! poate ceasul rau! poate sfarsitul de care trebuia sa aibe parte!
  dar mergeti in particular si intrebati pe oricine,,,,,,,,,,,copil sau batran si o sa auzitzi numai de bine de acel om! domnul sa-l ierte si cei ce au de gand sa vb de rau de el sa se abtina!