Prima paginăSport

A intrat în vacanță și handbalul juvenil

Dimensiune text

Odată cu încheierea, la 1 iulie, a turneului final național de minihandbal, feminin, de la Tîrgu Mureș, cei mai mici practicanți ai handbalului au intrat și ei în vacanță. Antrenoarea Vasilica Lazăr și-ar dori aplicat și la Roman „modelul Tîrgu Mureș”.

 

La Tîrgu Mureș, echipa de minihandbal a LPS Roman, pregătită de Vasilica Lazăr, a reușit să cîștige cinci meciuri, dar s-a clasat pe locul al 11-lea din 16 echipe.
Sistemul de desfășurare a competiției a fost unul diferit față de cele obișnuite pînă acum. Noi am ajuns în jumătatea inferioară a clasamentului deoarece, în prima fază, a grupelor, am obținut o singură victorie din trei posibile. Apoi, s-au refăcut grupele, s-a jucat și în sistem eliminatoriu, am cîștigat mai multe meciuri, însă nu s-a mai putut accede pe o poziție superioară. Eu sînt mulțumită de felul în care s-au comportat fetele mele, adică bine. Și-au depășit condițiile ajungînd la acest turneu final, unde nu s-au făcut de rîs. Vor intra și ele în vacanță pînă pe 23 iulie, după care vom relua pregătirile pentru noul sezon. Echipa Olimpic Tîrgu Mureș, care a ieșit campioană și anul acesta, este de departe cea mai bună din țară, peste nivelul său de vîrstă, undeva comparativ cu junioarele III. Principalii lor sponsori sînt părinții, ei dau bani la echipă și, apoi, tot ei iau antrenorul sau antrenorii la rost, dacă au motive. Se lucrează la alt nivel. Printre altele, pe lîngă cantonamente, chiar de la această vîrstă, copiii au în program participări la turnee peste graniță. Este normal să aibă și rezultate și mi-aș dori să fie ceva de acest gen și la Roman„, a afirmat Vasilica Lazăr.

Tot în perioada 29 iunie – 1 iulie, la Baia Mare a avut loc Festivalul handbalului juvenil, la care a fost prezentă și echipa feminină a LPS Roman pregătită de Viorel Lazăr.
Am cîștigat un meci și am mai scos un rezultat de egalitate, dar nu asta e important. Am vorbit și cu fetele, de la început, că nu rezultatele mă interesează, ci evoluția lor. Am întîlnit diferite echipe cu stiluri de joc diferite și asta a fost bine, pentru că am putut încerca și eu mai multe formule. Asta a fost și ideea, să văd pe cine mă pot baza la toamnă cînd va începe noul sezon„, a precizat Lazăr.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0