Prima paginăNeamt

A găsit un pistol mitralieră în pîrîu

Dimensiune text

Joi, 19 iulie, la ora 12.14, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertată şi s-a deplasat în localitatea Miron Costin, comuna Trifeşti, pentru a executa o misiune de asanare pirotehnică.

 

Iustin L., în vîrstă de 14 ani, a descoperit un pistol mitralieră MP 40 şi cinci cartuşe de calibrul 5,45 milimetri în albia pîrîului Negru, pe raza localităţii Miron Costin. Echipa pirotehnică a ridicat arma şi muniţia descoperite şi a verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, nefiind descoperite alte elemente de muniţisti, e. Arma şi muniţia provin din cel de-al doilea război mondial şi erau într-o stare avansată de degradare.

Atunci cînd sînt descoperite elemente de muniţie neexplodate, trebuie respectate în mod obligatoriu o serie de măsuri pentru a preveni producerea unor consecinţe tragice: nu le atingeţi; nu le loviţi sau mişcaţi; nu le introduceţi în foc; nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente; nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente; nu ridicaţi, nu transportaţi sau introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi; în zona unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată nu permiteţi accesul, nu faceţi focul şi nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri. Anunţaţi evenimentul la numărul de telefon 112!

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0