A fost finalizată reabilitarea clădirii Grădiniței nr. 2

HomeSocial

A fost finalizată reabilitarea clădirii Grădiniței nr. 2

După circa doi ani, au fost finalizate lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează Grădinița nr. 2 cu program normal din Roman, aflată pe strada Dobrogeanu Gherea, vizavi de Biroul de stare civilă, iar aceasta va putea funcționa în noul an școlar, a anunțat vineri, 24 iunie, primarul Leonard Achiriloaei.

„Au fost finalizate lucrările la Grădinița nr. 2 de vizavi de Casa Căsătoriilor. Lucrarea a fost recepționată, o lucrare de 2.182.000 de lei. Grădinița va fi redeschisă din această toamnă, iar copilașii care desfășoară în acest moment activitatea la Școala nr. 9 (n.r. – Școala «Roman Mușat») din cartierul Favorit vor fi primiți într-o casă nouă. Se desfășoară în acest moment, de către autoritatea publică locală, lucrările de amenajare și de împrejmuire, amenajarea curții, vor fi montate și locuri de joacă, se vor face alei, gazon, pentru ca, în final, să fie un obiectiv frumos și atractiv”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare a Grădiniței nr. 2 cu program normal din Roman, de vizavi de Starea Civilă, au demarat la începutul anului 2020. Clădirea este înscrisă în lista monumentelor istorice, aparținând pe vremuri familiei profesorului doctor Constantin C. Iliescu, întemeietorul cardiologiei moderne din România. Lucrările au inclus atât reabilitarea termică exterioară, cât și schimbarea instalațiilor electrice și de încălzire, precum și modernizarea grupurilor sanitare.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0