Prima paginăSocialEducatie

„A doua şansă” pentru tinerii din Săbăoani

Dimensiune text

Mai mulţi tineri din Săbăoani, care au abandonat şcoala, se vor întoarce în sala de studii. Primăria Săbăoani, în parteneriat cu fundaţia „Pacea”, demarează un proiect de consiliere şi prevenire a abandonului şcolar.

Primăria comunei Săbăoani, în parteneriat cu fundaţia umanitară „Pacea”, intenţionează să prevină abandonul şcolar în rândul tinerilor din comună. În acest scop, fundaţia umanitară „Pacea” va extinde proiectul „A doua şansă”, care este implementat la şcoala fundaţiei. Astfel, din toamnă, tinerii din Săbăoani care au abandonat şcoala vor putea să se întoarcă la studii. În plus, psihologul fundaţiei va acorda, o dată pe săptămână, consiliere psihologică pentru zece copii. Șeful Serviciului public de asistenţă socială din cadrul primăriei Săbăoani, Cecilia Lucaci, spune că, până acum, au fost identficaţi zece copii, cu vârste de peste 17 ani, care ar putea fi incluşi în programul „A doua şansă”.

„Serviciul nostru a solicitat fundaţiei «Pacea» ca, cel puţin o dată pe săptămână, să acorde consiliere psihologică copiilor care au probleme. Există probleme legate de abandonul şcolar, de lipsa părinţilor – plecaţi la muncă în străinătate. Am identificat zece cazuri de copii care au abandonat şcoala şi care s-au arătat interesaţi de acest program, ba, chiar, au fost foarte entuziasmaţi. Cei mai mulţi copii au abandonat şcoala pentru că provin din familii nevoiaşe, ai căror părinţi nu au timp de educaţie sau sunt plecaţi la muncă în străinătate. Aceşti elevi au abandonat școala în clasa I sau a II-a, iar acum, când au trecut de 17 ani, au realizat că studiile sunt foarte importante”, a afirmat Cecilia Lucaci.

Citește și:   96.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț

Aceasta mai spune că fundaţia „Pacea” va asigura gratuit transportul copiilor de la Săbăoani pănă la sediul fundaţie, unde vor avea loc cursurile şcolii alternative „A doua şansă”. „Până acum, aceşti copii erau interesaţi doar de a-şi face un rost în viaţă şi abandonau şcoala pentru a putea munci. Acum au înţeles că sunt importante şi studiile şi ne cer să-i includem în program. Nu ştim dacă toţi cei zece copii identificaţi de noi vor reuşi să termine şcoala, dar, oricât de puţini ar fi cei care nu vor renunţa, tot e ceva faţă de situaţia actuală”, a mai spus şeful Serviciului public de asistenţă socială din cadrul Primăriei Săbăoani.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0