Prima paginăActualitateRoman

A cumpărat un laptop şi a primit tacâmuri

Dimensiune text

Un bătrân de 76 de ani, din Roman, a fost înşelat de trei bărbaţi, joi, ziua-n amiaza mare. Acesta a crezut că va cumpăra un laptop, dar s-a trezit că a cumpărat, cu bani buni, un set de tacâmuri. „Trei bărbaţi au prezentat spre vânzare două serviete tip diplomat şi au susţinut că într-una dintre ele se află un laptop, pe care partea vătămata a vrut să-l cumpere. Persoanei vătămate i-au fost prezentate bunurile de mai sus şi, într-un moment de neatenţie, servieta cu laptopul a fost schimbată cu una asemănătoare, în care se afla un set cu tacâmuri”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea autorilor şi pentru recuperarea prejudiciului în valoare de 1.000 lei şi, în paralel, îi roagă pe cetăţeni să fie vigilenţi, pentru a nu deveni victime ale escrocilor. „Dacă vă tentează realizarea unei tranzacţii, nu daţi niciodată banii înainte de a primi şi verifica bunul solicitat. Este condiţia esenţiala de a face inofensiv un escroc! Atenţie la metoda «şmen»! Când primiţi suma solicitată, număraţi cu atenţie bancnotele şi nu mai întoarceţi banii în mâna infractorului, sub pretextul ca acesta să-i mai numere o dată! Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o sumă derizorie. Sub pretextul că în zonă şi-au făcut apariţia poliţişti, aceştia dispar, iar victima bagă banii şmenuiţi în geantă, descoperind, ulterior, că a fost înşelată! Nu vă încercaţi norocul la jocurile practicate la coltul străzii, de genul «alba-neagra». Escrocii sunt înţeleşi dinainte cu persoanele care vă încurajează şi insistă să jucaţi! Când aveţi la dumneavoastră sume mari de bani, nu vă încredeţi în persoanele care pretind că vă cunosc şi vă propun afaceri. Fiţi siguri că aţi fost urmăriţi! Mai bine deplasaţi-vă direct acasă cu un taxi!”, sunt câteva dintre sfaturile oamenilor legii. Aceştia mai recomandă cetăţenilor să nu se încreadă în persoane care sunt îmbrăcate elegant şi care încearcă să convingă de bunele lor intenţii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Iulya Roman 7 ani

    Dar domnul inselat de ce a acceptat sa cumpere un laptop de la indivizi ce nu au nici o legatura cu comercializarea de produce electronice? De ce nu s-a dus intr-un magazin de specialitate? Imi pare rau sa spun asta dar si batranul este de vina pentru ca a dat bani unor necunoscuti care probabil il aveau furat laptopul sau cine stie ce stricaciuni avea de vroiau sa il vanda cu asa putini bani si fara bon fiscal banuiesc.

    • MULTUMITUL 7 ani

      Prostii nu sunt de compatimit, , la fel as face si eu daca asi gasit niste Botanisti in astia .