HomeSocial

A bătut o poliţistă şi se dă victimă

Dorel Samson, bărbatul care a fost condamnat pentru că a lovit o poliţistă, nu vrea să îi plătească acesteia daune pentru suferinţa provocată. El a fost condamnat cu suspendare, dar făcut recurs la decizia Judecătoriei Roman.

 

 

Fapta pentru care a fost judecat Dorel Samson s-a petrecut pe 28 mai 2011. În jurul orei 13.05, poliţiştii din Trifeşti au fost sesizaţi de administratorul unui bar din localitate despre faptul că o persoană necunoscută, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, a provocat scandal în bar. La faţa locului s-a deplasat agentul principal Elena Nanu, pe atunci şef al Postului de Poliţie Trifeşti, care a constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul identificat fiind Dorel Samson, în vîrstă de 52 de ani, din comuna Trifeşti. Acesta a provocat scandal pe motiv că nu a mai fost servit cu băuturi alcoolice. Pentru că bărbatul era turbulent, şeful Postului de Poliţie, cu sprijinul a doi agenţi de pază solicitaţi la faţa locului de barman, l-au imobilizat şi încătuşat pe Dorel Samson, apoi l-au condus la sediul postului de poliţie în vederea luării măsurilor legale. Atît în bar, cît şi la sediul postului de poliţie, bărbatul a adresat injurii, insulte şi ameninţări poliţistei. În momentul în care aceasta şi agenţii de pază încercau să-l liniştească pe bărbat şi să-l aşeze pe un scaun din sediul Postului de Poliţie, Samson a lovit-o pe poliţistă cu piciorul, în genunchiul drept.

Din cauza loviturii, Elena Nanu (foto) a suferit o ruptură de ligament, care s-a concretizat cu 190 de zile de îngrijiri medicale şi două intervenţii chirurgicale. Elena Nanu mai are nevoie şi acum de recuperare medicală, ea figurînd ca un poliţist apt medical limitat, adică fiind scutită de anumite activităţi ce presupun mişcare. În plus, pe lîngă cicatricea permanentă, poliţista nu va mai putea niciodată să poarte încălţăminte cu toc.

Miercuri, 11 aprilie, Judecătoria Roman l-a condamnat pe Dorel Samson la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. „Admite în parte cererea de despăgubiri civile şi obligă inculpatul la plata către partea civilă Nanu Elena – 1.500 euro despăgubiri materiale şi 5.000 euro daune morale. Obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli de judecată către stat„, se arată în decizia Judecătoriei Roman.

Dorel Samson a atacat această decizie. De altfel, bărbatul nu a recunoscut nici în faţa procurorilor că ar fi lovit-o pe Elena Nanu. Fiindcă el este cel care a folosit calea de atac, judecătorii de la instanţa de recurs nu-i vor putea da lui Samson o pedeapsă mai mare. Vor putea, însă, respinge recursul, dacă îl vor considera neîntemeiat. Procurorul de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Roman nu a făcut recurs la decizia instanţei, considerînd că pedeapsa primită de Samson este corectă.

Comentarii

WORDPRESS: 0