92 de persoane angajate după Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

92 de persoane angajate după Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Dimensiune text

 

bursa 04La o lună de la desfășurarea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată în data de 20 octombrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ a evaluat rezultatele acestei acțiuni. Din cele 169 persoane selectate pentru interviu, 92 au fost angajate (34 din municipiul Roman), din care șapte persoane absolvente de studii superioare. Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în meserii din următoarele domenii: servicii, confecții, construcții și industria mobilei. Cele șapte locuri de muncă ocupate de cei cu studii superioare au fost pentru: inginer mecanic, asistent manager, inginer construcții civile, inginer industria alimentară, consilier juridic, responsabil vânzări și programator.

La această ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi au participat 97 de agenți economici, 45 la Piatra Neamț, 44 la Roman și opt la Tîrgu Neamț, care au oferit  758 locuri de munca vacante. Principalele ramuri de activitate în care au fost oferite locurile de muncă sunt: servicii (în meserii ca vânzător, ospătar, barman, patiser, bucătar, șofer), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, construcții.

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Roman (378), următorul fiind municipiul Piatra Neamț (326) și orașul Tîrgu Neamț (54). În județul Neamț au participat 554 de persoane, 283 la Piatra Neamț, 193 la Roman și 78 la Tîrgu Neamț. Ca urmare a acestei acțiuni, 40 de absolvenți au fost angajați pe loc (26 la Piatra Neamț și 14 la Roman) și 169 au fost selectați în vederea încadrării (63 la Piatra Neamț, 92 la Roman și 14 la Tîrgu Neamț).


COMENTARII

WORDPRESS: 0