85 de șoferi au rămas fără permis, în acest weekend

HomeActualitate

85 de șoferi au rămas fără permis, în acest weekend

În perioada 10 – 13 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au desfășurat acțiuni pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto și a consumului de alcool la volan. Peste 20 de polițiști rutieri au acționat, zilnic, pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate, informează IPJ Neamț.

În cadrul acțiunii au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 242 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 18 pentru conducerea sub influența alcoolului și 241 pentru alte abateri rutiere.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 85 de permise de conducere, dintre care 39 pentru depășirea vitezei maxime legale, 18 pentru conducerea sub influența alcoolului și 28 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul rutier.

Totodată, în perioada 10 – 13 iunie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de Sărbătoarea Rusaliilor.

„În perioada de referință, la nivelul județului Neamț nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii și siguranței publice. Pe lângă activitățile organizate pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, polițiștii au acționat și pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație, în acest sens fiind organizate acțiuni punctuale pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme fără a deține permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice ori a altor substanțelor interzise”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

De asemenea, în această perioadă, au fost constatate 100 de infracțiuni, fiind depistate în flagrant delict 9 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni. Polițiștii au intervenit la peste 500 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost aplicate 621 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 301.075 de lei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0