HomeRomanEducatie

800.000 de lei pentru Clubul Copiilor din Roman

Noua clădire va cuprinde nouă săli în care se vor desfăşura activităţile tuturor cercurilor.

O vizită la noul sediu al Clubului Copiilor şi Elevilor din Roman, de pe strada Sucedava, ne arată că lucrările sunt departe de a fi finalizate, iar şansele ca preşcolarii şi elevii să desfăşoare în acest an activităţi în sediul nou sunt nule. Pentru finalizarea lucrărilor de la noul sediu al Clubului Copiilor mai trebuie, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, 800.000 de lei.

„S-au făcut demersuri la Inspectoratul Şcolar şi la Ministerul Educaţiei pentru identificarea de fonduri în vederea finalizării clădirii. Au fost efectuate până acum 67% dintre lucrări. Realizarea peretelui cortină este, spune constructorul, cea mai costisitoare lucrare”, a explicat profesorul Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor şi Elevilor din Roman.

Lucrările la noul sediu au început în toamna anului 2011 şi au presupus reabilitarea vechii Școli nr. 2 din Roman, o clădire veche, lăsată uitării ani de zile. Reabilitarea imobilului a fost deseori întreruptă, din lipsa finanţării.

Noua clădire va cuprinde nouă săli în care se vor desfăşura activităţile tuturor cercurilor care activează în prezent în sediul provizoriu din Școala nr. 9 din Roman. Clădirea cuprinde şase săli la parter şi trei săli la etaj. Partea din spate a clădirii, realizată din fier şi sticlă, este compartimentată în aşa fel încât în acest spaţiu să funcţioneze cercurile de şah şi de pictură, vestiarele şi grupurile sanitare.

Comentarii

WORDPRESS: 0