Prima paginăSocialSanatate

8.000 de nemțeni doborâți de afecţiuni respiratorii

Dimensiune text

Numărul mare de viroze respiratorii din luna martie a dus la creşterea activităţii medicilor de familie de la cele 15 centre de permanenţă din judeţ. Peste 8.000 de persoane au avut nevoie de consultaţie sau tratament.

Potrivit unei raportări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, medicii de familie de la cele 15 centre de permanenţă din judeţul Neamţ au consultat 8.063 de persoane în luna martie, cu peste 2.000 de persoane mai multe decât în luna februarie. Medicii de familie au raportat, săptămânal, în jur de 3.000 de pacienţi cu afecţiuni respiratorii.

În zona Romanului, cea mai mare aglomeraţie a fost la centrul de permanenţă Anton Pann, unde 873 de romaşcani au trecut pragul sediului în luna martie. 459 dintre aceştia au primit consultaţii, iar 414 au primit tratament. 871 de persoane au apelat la centrul de permanenţă Dragoş Vodă din Roman. Cei mai mulţi dintre ei, respectiv 749, au primit tratament pentru diferite afecţiuni, iar 338 au fost consultaţi la sediu. Centrul Medclass a avut şi el 547 de pacienţi, iar noul înfiinţat centrul de permanenţă Med Central Clinic Roman, din spatele complexului Casa Afacerilor, a avut, în luna martie, 193 de pacienţi.

Dintre centrele de permanenţă din mediul rural, cel de la Moldoveni a avut cei mai mulţi pacienţi, respectiv 663. În aceeaşi perioadă de referinţă, centrul de permanenţă Tămăşeni a avut 359 de persoane care i-au călcat pragul, iar cel de la Oniceni, 294.

Dintre toate cele 8.063 de cazuri care s-au prezentat la centrele de permanenţă din tot judeţul în luna martie, la 20 de pacienţi medicii au constatat că situaţia este foarte gravă şi au solicitat o ambulanţă, 80 de persoane au primit trimitere către ambulatoriu de specialitate, iar 45 de pacienţi au solicitat adeverinţe medicale.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0