72% este rata finală de promovare a candidaților din Neamț, la examenul de definitivat

HomeSocial

72% este rata finală de promovare a candidaților din Neamț, la examenul de definitivat

Rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021), în județul Neamț, după soluționarea contestațiilor, este 72% (în creștere cu 4 puncte procentuale, comparativ cu rezultatele inițiale – 68%), informează Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț.

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse, 90 de candidați au fost promovați, având medii mai mari sau egale cu 8, în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate, fuseseră declarați promovați 85 de candidați.

Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune, în județul Neamț au fost prezenți 131 de candidați (94,92%). Dintre aceștia, șase candidați s-au retras; nu au fost candidați eliminați și nici lucrări anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 125 de candidați cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 90 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10 (85 la prima afișare). Dintre aceștia, 4 candidați au fost notați cu 10, iar 9 candidați cu note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 35 de candidați au nota la examen între 5 și 7,99. În urma contestațiilor depuse (30), au fost modificate rezultatele finale ale examenului pentru 7 candidați.

Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Afișarea rezultatelor finale a avut loc joi, 28 iulie, la ora 10:00, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, mai arată reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0