Prima paginăSocialEducatie

700.000 de lei pentru corpul B de la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

corpb04Fondurile vor fi alocate în urma încheierii unui parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Administraţiei şi Lucrărilor Publice. Diligențele autorităților locale au fost susținute de senatorul Ioan Chelaru.

Administraţia locală va beneficia de o finanţare de 700.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare la corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă”. Banii vor veni dinspre Ministerul Administraţiei şi Lucrărilor Publice (MALP) şi vor intra în contul administraţiei publice, care va gestiona lucrarea. Colegiul romaşcan se află pe lista lucrărilor începute şi nefinalizate la care finanţarea va fi continuată, prin intermediul unui acord încheiat între Ministerul Educaţiei şi MALP.

„La întâlnirea pe care am avut-o luni, la Bucureşti, cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, s-a discutat despre finalizarea investiţiilor începute în anii trecuţi şi aflate în diverse stadii de execuţie. Domnul ministru a fost foarte clar, precizând că vor primi finanţare doar acele obiective pentru care beneficiarii pot demonstra necesitatea finalizării lucrărilor. Pentru corpul B de la «Roman-Vodă» s-au făcut numeroase diligenţe, atât din partea administraţiei locale, a inspectoratului şcolar şi a senatorului Ioan Chelaru, care ne-a sprijinit pentru a obţine finanţarea lucrărilor”, a spus inspectorul şcolar general Viorel Stan.

Corpul B al Colegiului Naţional „Roman-Vodă” este un şantier părăsit din iunie 2011, când firma care a câştigat, în 2008, licitaţia pentru reabilitarea clădirii nu a mai primit niciun ban. Lucrările propuse în proiect sunt executate în proporţie de 75%. Finanţator a fost, atunci, Ministerul Educaţiei, suma alocată fiind de un milion de lei, fără TVA. Aceasta a fost cea mai importantă lucrare de reabilitare a clădirii, de la intrarea în folosinţă, după ce, în câteva rânduri, s-au executat lucrări de reparaţii de mai mică amploare. Din cele 24 de săli de clasă ale corpului B, în acest moment se folosesc doar zece.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0