68 de persoane angajate în urma Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

HomeEconomie

68 de persoane angajate în urma Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

 

La o lună de la desfăşurarea Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată în data de 18 octombrie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamţ a evaluat rezultatele. Astfel, din cele 175 persoane selectate pentru interviu, au fost angajate 68, din care cinci persoane absolvente de studii superioare.

Cele mai multe locuri de muncă au fost ocupate în meserii din următoarele domenii: comerț și servicii (32), industrie (28, din care 11 în industria textilă) și construcţii (8). Cele cinci locuri de munca ocupate de cei cu studii superioare au fost pentru inginer mecanic (2), programator (1), inginer chimist (1) și manager achiziții (1).

În județul Neamț, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenți au participat 77 de agenți economici (33 la Piatra Neamț, 34 la Roman și zece la Tîrgu Neamț), care au oferit 874 locuri de muncă vacante. Au participat 494 de persoane, 242 la Piatra Neamț, 185 la Roman și 67 la Tîrgu Neamț, din care absolvenți 307. Ca urmare a acestei acțiuni, 28 de persoane au fost angajate pe loc, iar 175 au fost selectate în vederea încadrării.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0