600 de tone de dioxid de carbon economisite anual, prin proiectul E.ON „Energie în școlile copilăriei”

HomeSocial

600 de tone de dioxid de carbon economisite anual, prin proiectul E.ON „Energie în școlile copilăriei”

În 2021, E.ON a finalizat lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat în 11 școli și grădinițe din județele Iași, Bacău, Mureș, Neamț, Suceava, Cluj și Timiș. Din 2015 până în prezent, aproximativ 45.000 de elevi și profesori din 71 de școli au condiții mai bune de studiu, fiind investiți aproximativ 3,8 milioane de euro în acest proiect.

Proiectul „Energie în școlile copilăriei” a continuat și în acest an, preocuparea E.ON fiind aceea de a oferi condiții mai bune de studiu pentru elevi și profesori printr-un iluminat eficient care să permită nu doar reduceri substanțiale ale consumului de energie electrică, ci și reducerea amprentei de carbon, informează reprezentanții companiei.

Astfel, în 2021 a fost înlocuit sistemul de iluminat în opt școli și trei grădinițe din județe aflate aria de activitate a companiei, sistemul de iluminat nou fiind unul modern, bazat pe tehnologia LED. Școlile participante în ediția din acest an a proiectului sunt: Școala Primară Țepoaia din județul Bacău; Școala Gimnazială Cârjoaia din județul Iași; Școala Gimnazială Păstrăveni din județul Neamț; Şcoala Gimnazială „Victor Jinga” și cele trei grădinițe din Sighișoara, județul Mureș; Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Florești, județul Cluj; Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti” din Fundu Moldovei, județul Suceava; Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” din Timișoara; Școala Gimnazială Iernut, din județul Mureș.

Din 2015, de la debutul proiectului „Energie în școlile copilăriei”, prin implicarea E.ON în îmbunătățirea infrastructurii educaționale au fost create condiții mai bune pentru studiu și, pe termen lung, s-au obținut economii importante în ceea ce privește consumul de energie și mai important, s-au redus emisiile de dioxid de carbon, contribuind astfel la un viitor mai verde.

Până în prezent a fost schimbat sistemul de iluminat în 71 de școli, iar beneficiarii direcți ai proiectului sunt aproximativ 45.000 de elevi și profesori, valoarea investiției fiind de aproximativ 3,8 milioane de euro.

„Totodată, emisiile de dioxid de carbon rezultate doar din energia electrică utilizată pentru iluminat au fost reduse anual cu 600 de tone. Așadar, doar într-un singur an, la un consum mediu de șase ore pe zi, sistemele de iluminat instalate de E.ON au dus la reducerea semnificativă a emisiile de dioxid de carbon, echivalentul emisiilor produse de circa 160 de români, într-un an. Proiectul «Energie în școlile copilăriei» ne învață, zi de zi, cum să fim mai sustenabili și să acționăm pentru un mediu mai curat și pentru un viitor mai verde”, mai precizează reprezentanții E.ON România.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0