553 de șomeri înregistrați la Roman, la finalul lunii august

HomeEconomie

553 de șomeri înregistrați la Roman, la finalul lunii august

 

 

Numărul șomerilor din județul Neamț aflați în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț a fost, la 1 septembrie, de 9.441 – adică o rată a șomajului de 5,18% din populația activă civilă -, din care 4.016 femei, iar șomeri indemnizați 1.545. Prin comparație, la aceeași dată a anului trecut, rata șomajului în județ era 4,83%, în timp ce la finalul lunii iulie a acestui an era de 5,19%.

„Sunt două influențe asupra șomajului. În primul rând, avem o scădere generală șomajului, provenind din câmpul muncii, pe fondul locurilor de muncă vacante care sunt în număr foarte mare în județ. În același timp, este vorba și despre o influență crescătoare, ținând cont de faptul că s-au înregistrat în evidențe unii dintre absolvenții ultimei promoții. De asemenea, sunt eforturi pe care noi le depunem, printr-un proiect european, de a înregistra tinerii până în 25 de ani, tinerii din categoria NEET (n.r. – tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani care nu are loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională și este înregistrat în evidențele agenției pentru ocuparea forței de muncă), care nu erau înregistrați în evidențele publice”, a precizat directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț, Daniel Chirilă.

În municipiul Roman, la finalul lunii august erau înregistrați în evidențele AJOFM Neamț 553 de șomeri, din care 299 de femei și 243 de șomeri indemnizați (pondere de 1,13% din populația stabilă între 18 și 62 de ani). În zona Roman, la aceeași dată se înregistrau 3.556 de șomeri, din care 1.473 de femei, iar 515 șomeri indemnizați (pondere de 2,87% din populația stabilă între 18 și 63 de ani). Între comunele din zona Roman cu cele mai mari rate ale șomajului la finalul lunii august se numărau: Boghicea – 14,99%, Oniceni – 15,95% sau Văleni – 18,24%. La polul opus se situau comune precum Gherăești – 0,40%.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0