55 de pompieri noi în cadrul ISU Neamț, 18 la Detașamentul Roman

HomeSocial

55 de pompieri noi în cadrul ISU Neamț, 18 la Detașamentul Roman

Miercuri, 15 martie, pe platoul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar a celor 55 de tineri care au promovat concursul de încadrare din sursă externă, pentru ocuparea unor posturi vacante de soldați gradați profesioniști, susținut în luna septembrie a anului 2022, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului (ISU) Neamț.

În fața drapelului de luptă a unității, a comenzii ISU Neamț și a prefectului de Neamț, Adrian Niță, a familiilor și prietenilor viitorii salvatori, vizibil emoționați, au rostit într-un glas jurământul militar, luându-și angajamentul că își vor sluji patria, vor respecta Constituția, legile țării și regulamentele militare, obligându-se astfel să fie mereu în slujba semenilor.

Tinerii pompieri au fost chemați în activitate în data de 15 februarie și, timp de trei luni, vor participa la un program amplu de pregătire, menit să formeze deprinderile necesare acestei meserii. Programul cuprinde pregătire teoretică și practică în vederea cunoașterii tehnicii de intervenție și a modului de folosire, în funcție de tipul de risc. La finalul acestei perioade de pregătire profesională, aceștia vor putea participa la misiunile ISU Neamț în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă generate de diferite tipuri de risc – furtuni, viscol, inundații, alunecări de teren, secetă,  temperaturi extreme, incendii de vegetație uscată, cutremure de pământ, accidente, avarii și incendii în industrie, epizootii, epidemii, incendii etc.

„După perioada de pregătire tinerii pompieri își vor desfășura activitatea astfel: cinci la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, 18 la Detașamentul de pompieri Roman, iar 32 la Detașamentul de pompieri Tîrgu Neamț – dintre care 17 la Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului. Le urăm bun venit în rândul salvatorilor nemțeni și le dorim succes în misiunile ce le vor fi încredințate!”, a precizat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

Foto, video: ISU Neamț

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0