Prima paginăSocialEducatie

46 de profesori au ratat examenul de definitivat

Dimensiune text

Candidaţii au nevoie de nota 8 la proba scrisă pentru a lua examenul.

176 de dascăli au participat joi, 18 iulie, la proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ. „La examen au fost înscrişi 176 de candidaţi, care au întrunit condiţiile de participare la proba scrisă, conform legislaţiei în vigoare. Dintre aceştia, şapte candidaţi au absentat la proba scrisă şi 39 de candidaţi au optat pentru a se retrage din examen, renunţând la evaluarea lucrării din motive personale. Proba scrisă s-a susţinut la 32 de discipline de examen.

Examenul s-a desfăşurat fără niciun fel de incident. Nu au existat candidaţi eliminaţi”, a precizat profesoara Gabriela Banu, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

La examenul de joi a fost extrasă varianta de subiecte numărul 3. Aproximativ 8.000 de candidaţi au susţinut proba scrisă la examenul de definitivare în învăţământ. Rezultatele probei scrise vor fi afişate în centrul de examen de la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ, pe 23 iulie. Înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare va avea loc în perioada 23-24 iulie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să fie făcută pe 27 iulie.

Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţămînt, candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 8 la proba scrisă a examenului. Dascălii care obţin media minimă de promovare dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Procentul de promovabilitate a examenului de definitivat a fost, anul trecut, de 56,2%.

COMENTARII

WORDPRESS: 0